fbpx

Koliko će last minute ponuda biti ključna ove sezone

Split

Iz protekle koronavirusne 2020. godine izvučene su brojne pouke. Turistički sektor, najviše pogođen pandemijom na globalnoj razini, u novu sezonu ulazi potpuno drugačiji. “Novo normalno” vrijeme donosi nam i novo normalno razmišljanje kako zaposlenih u turizmu, tako i samih turista, koji na vrh svojih zahtjeva sada stavljaju sigurnost.

Smještajni kapaciteti, kako u Hrvatskoj, tako i u cijelom svijetu prilagođavaju se novim zahtjevima, a iznajmljivači se nadaju kako epidemiološke mjere i preporuke neće dovesti do novih zatvaranja i lock-down situacija. S druge pak strane, domaći i strani turisti pripremaju se za ljetnu sezonu, željni novih putovanja i otkrivanja zanimljivih destinacija. No i oni jednim uhom osluškuju najnovije vijesti i što će novoga odlučiti Stožer civilne zaštite.

U takvoj situaciji jedino što je sigurno je da nas očekuje neizvjesna sezona u kojoj će fleksibilnost odigrati ključnu ulogu. Prilagođavanje potrebama i zahtjevima gostiju oduvijek je bio jedan od najvećih prioriteta svima u turizmu, no ove godine te će potrebe i zahtjevi dostići novu razinu. Sezona bi mogla donijeti niz problema, posebice za iznajmljivače smještaja, koji do posljednjeg trenutka neće znati hoće li popuniti svoje kapacitete, pa čak i ako se gosti najave. Naime, jedan od najvećih problema zasigurno će biti otkazivanje rezervacije smještaja u posljednjem trenutku.

I upravo u takvim slučajevima last minute ponuda mogla bi odigrati ključnu ulogu ove sezone. Prošle godine, koja je bila iznimno zahtjevna i neizvjesna, pokrenut je besplatni komunikacijski alat za sve privatne iznajmljivače, hotele, kampove, putničke agencije… i omogućeno im je oglašavanje smještaja u Viber grupi CROATIA LAST MINUTE DEALS, te na portalu Turističke priče u dijelu Last minute Hrvatska.

Navedena Viber grupa nastala je iz Viber grupe Total Croatia Travel Info koju su pokrenuli vlasnik portala Total Croatia News Paul Bradbury i vlasnik marketinške tvrtke Manjgura Krešimir Macan. Grupa je zamišljena kao svojevrsna pomoć stranim turistima koji dolaze u Hrvatsku i pokazala se kao izvrsna platforma, koja je pomogla brojnim inozemnim gostima. Grupa postoji i danas i trenutno broji više od 13 tisuća članova. CROATIA LAST MINUTE DEALS također bilježi dobre rezultate i trenutno se u njoj nalazi više od šest tisuća članova. Iznajmljivači su vrlo brzo shvatili sve prednosti ovakvog načina oglašavanja i direktnog kontakta s turistima bez posrednika, te su uvelike koristili platformu kako bi se predstavili potencijalnim gostima.

Princip je vrlo jednostavan. U ovoj Viber grupi iznajmljivač daje ponudu smještaja sa svim važnim podacima. Potrebno je navesti naziv smještaja, mjesto u kojem se smještaj nalazi, kontakt podatke, poveznice na društvene mreže ili web mjesta gdje gosti mogu vidjeti smještaj i nekoliko fotografija samog smještaja. To su osnovne stvari koje su nužno potrebne, a na iznajmljivačima je hoće li dodatno navesti npr. udaljenost od plaže, središta grada, ima li smještaj besplatno parkiralište i slično. Svaka dodatna informacija povećava mogućnost najma smještaja, no taj dio ostavljamo pojedinačno svakom iznajmljivaču.

Naravno, komunikacija u Viber grupi je dvosmjerna, pa se tamo trenutno nalaze i brojni potencijalni gosti, koji traže upravo last minute ponudu. Nerijetko su turisti na ovoj platformi pronašli ono što su tražili ili su to uspjeli na portalu Turističke priče, gdje su smještaji uredno posloženi po hrvatskim regijama, a tu su i ponude hotela i putničkih agencija, kao i krstarenja ili najam jahti. Ima tu za svakog ponešto, a što je najvažnije od svega, potpuno je besplatno.

No ako kao iznajmljivač nemate ili ne koristite Viber, tada svoju ponudu odnosno smještaj po gore navedenim uvjetima možete poslati izravno na naše e-mail adrese: lastminute@hrturizam.hr ili lastminute@turistickeprice.hr. Također, pozivamo sve hotele, kampove i druge pružatelje smještaja da pošalju svoje last minute ponude.

Za ovaj mjesec već su počele pristizati last minute ponude, koje se mogu pronaći na portalu Turističke priče, a kako takve ponude budu pristizale objavljivat ćemo i naše preporuke u kojima ćemo izdvojiti četiri ponude i dodatno ih objavljivati na našim društvenim mrežama.

Bit će to naš dodatni obol i “support” u ovoj izazovnoj turističkoj godini, pa ako pomognemo barem jednom domaćem iznajmljivaču ili hotelu da dođe do toliko željenih gostiju, mislimo kako je naš zadatak ispunjen i kako ćemo na određen način sudjelovati u promociji Hrvatske kao poželjne destinacije.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!