fbpx

Kolike su prosečne cene apartmanskog smeštaja u Srbiji? 

hotel room

Šta vam je to potrebno za savršen odmor? Potrebno je da ponesete odlično raspoloženje, osmeh, divne ljude i da izaberete pravu destinaciju koja odgovara vašem budžetu, ali i željama. Ovo su neke od najlepših destinacija u Srbiji i njihov cenovni rang. 

Koliko košta apartmantski smeštaj na planini?
Planinski turizam postaje sve zastupljeniji u širokom dijapazonu smeštajne ponude u našoj predivnoj zemlji. Stoga destinacije na planinama nude mnogo više kvalitetnih ponuda nego prethodnih sezona. 
Fruška gora 
Fruška gora nudi pregršt različitih mogućnosti i vrsta smeštajnih jedinica za svačiji ukus. Ova ravničarska planina nudi privatne apartmane, hotele, domove, eko parkove. Što se tiče apartmanskog smeštaja, cena varira od lokacije, ali i samog kvaliteta. Okvirno, cena iznosi od 1.900 dinara pa naviše. 
Zlatibor 

Kvantitet i kvalitet smeštaja ovde je na izuzetno visokom nivou, a cene su malo iznad prosečnih cena na drugim destinacijama, ali se to može opravdati popularnošću destinacije.
Planinske brvnare nude spoj tradicije i modernosti, a sa sobom donose i mir, jer se nalaze na mirnijem delu planine, među predivnom prirodom. Sagrađene su od prirodnih materijala i predstavljajiu pravu harmoniju udobosti i mira. Cene se kreću od 45 EUR pa sve do 220 EUR na dan.
Međutim, Zlatibor svojim posetiocima nudi i nešto urbanije i življe delove planine, u blizini samog centra i čuvenog jezera. 

Apartmantski smeštaj na jezerima
Iako planinski turizam privlači više turista, nikako ne možemo zanemariti enormni uspon jezerskog turizma koji je sve razvijeniji i zastupljeniji. Srbija je zemlja predivnih prostranstava ukrašenih prirodnim, ali i veštačkim vodenim površinama – jezerima. Ukoliko se odlučite za neku od sledećih destinacija, nećete se pokajati.

Zaovinsko jezero
Zaovinsko jezero i jezero Perućac nalaze se nadomak Bajine Bašte i ove destinacije predstavljaju sve popularnija mesta za odmor domaćih, ali i stranih turista. Ponuda smeštaja je sjajna, a cene su izuzetno korektne i pristupačne.
Što se tiče smeštajnih jedinica, u Bajinoj Bašti može se naći smeštaj za svačiji džep. Hosteli i apartmani su izuzetno povoljni, a povoljniji su svakako od hotelskog smeštaja. Cena varira, ali prosečna cena ovakvih smeštajnih jedinica u Bajinoj Bašti iznosi negde oko 1.200 dinara.

Palićko jezero 
Subotica, grad koji se nalazi u blizini Palićkog jezera, nudi odične ponude smeštajnih jedinica. Velika ponuda hostela i apartmana nalazi se na ovoj popularnoj destinaciji. Cena prenoćišta u ovoj vrsti smeštajnih jedinica iznosi oko 1.500 dinara za jednu osobu. 

Prosečna cena apartmantskog smeštaja u banjama
Vrnjačka Banja 
Smeštaja u Vrnjačkoj Banji ima mnogo, stoga ne morate biti zabrinuti da li ćete naći ono što odgovara vašim potrebama i zahtevima. U Vrnjačkoj Banji možete naći luksuzne hotele, ali ukoliko vam luksuz nije jedan od glavnih zahteva, možete da odsednete u nekom od sjajnih apartmana. Cenovni rang je raznolik, ali okvirna cena apartmantskog smeštaja u ovoj čuvenoj banji kreće se od 5 EUR pa do 10 EUR po osobi. 

Sokobanja
Apartmanski smeštaj je izuzetno popularan u Sokobanji. Cene su veoma pristupačne i pogodne za sve posetioce. Cenovni okvir je širok, upravo zbog toga što sama cena smeštajnih jedinica varira od smeštaja do smeštaja u zavisnosti od lokacija na kojima se nalaze. Prosečna cena za noćenje iznosi okvirno 30 EUR.

Izvor: eKapija

Fotografija: Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!