fbpx

Kolašin uskoro bogatiji za četiri nova hotela

steven-ungermann-aRT5UCf2MYY-unsplash

Crna Gora je u Kolašinu pokrenula investicioni zamah koji će doneti nova radna mesta, nove šanse za plasman poljoprivrednih proizvoda i bolji kvalitet života u gradu, poručio je ministar poljoprivrede i potredsednik Vlade CG Milutin Simović.

– Unapredili smo poslovni ambijent, gradimo autoput, pokrenuli smo izgradnju skijališta vrednih 120 mil EUR i do sada investirali preko 55 mil EUR. U Kolašinu je do sada investirano preko 30 od ukupno 50 mil EUR koliko je već ugovoreno, za izgradnju žičara i prateće infrastrukture.

Izdašnom bespovratnom podrškom obezbedili smo dinamičan razvoj poljoprivrede, investiramo u seosku putnu i vodovodnu infrastrukturu, unapređujemo sektor drvoprerade – kazao je Simović.

Kako je rekao stvoreni su uslovi, a sada investiraju i drugi. Više nije reč o investicijama koje treba da se pokrenu, već o investicijama koje se realizuju.

– Samo kroz program “ekonomskog državljanstva”, koji je usmeren pre svega na ubrzani razvoj manje razvijenih opština do sada je ugovoreno sedam projekata, od čega čak četiri u Kolašinu. Reč je o izgradnji četiri hotela visoke kategorije vrednosti 55 mil EUR, kapaciteta 525 soba, čijom će se izgradnjom otvoriti 340 novih radnih mesta – rekao je Simović, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!