fbpx

Koje su najčistije prestonice Evrope?

city-3335667_1920

Prije pandemije koronavirusa, mnogi od nas nikada nisu razmišljali o dijeljenju kupaonica ili spavanju u krevetima u kojima su drugi spavali – sada smo svi jako osjetljivi u vezi s higijenom putovanja. Imajući to na umu, stručnjaci ShowersToYou.co.uk pokušali su pronaći europske metropole s najčišćim smještajem kako bi nam pomogli isplanirati sljedeći bijeg!

Koristeći Airbnb, Booking.com i Tripadvisor, https://www.showerstoyou.co.uk/ izračunao je prosječnu ocjenu čistoće smještaja u popularnim europskim glavnim gradovima kako bi otkrio najčišća odredišta u Europi.

Koje su Top 3 najčišće europske prijestolnice?

Lisabon je na prvom mjestu kao najčišća europska prijestolnica s prosjekom od 4,79 zvjezdica. Između tri analizirane web stranice, Airbnb-a Lisabon je imao najvišu ocjenu (4,89). Na TripAdvisor-u je imao 4,87 zvjezdica. Kada se gledaju recenzije gostiju, uobičajeni su komentari: “sobe su se osjećale čistima i dobro se brinu o njima” i “vrlo vrlo čisto i prisilno nošenje maski / čišćenje ruku”.
Na drugom mjestu je slikoviti Prag. Srednjovjekovni glavni grad Češke postigao je u prosjeku ukupno 4,74 zvjezdice, a boravci u Airbnbsu dobili su najvišu ocjenu čistoće (4,87). S jednakom prosječnom ocjenom je i Zagreb sa 4,74 zvjezdice.

Koji su najčišći glavni gradovi na Airbnb-u?

Zagreb je na prvom mjestu sa 4,93 zvjezdice na Airbnb-u. Neke od recenzija gostiju svoj boravak u glavnom gradu Hrvatske opisuju kao “blistavo čist” i “besprijekorno čist”. Unatoč rangiranju kao šesta najčišća europska prijestolnica, Moskva se smjestila na drugo mjesto zajedno s Budimpeštom, Madridom i Amsterdamom s prosječnom ocjenom čistoće na Airbnb-u od 4,90 zvjezdica.

Koji su najčišći glavni gradovi na Booking.com-u?

Ponovno je Zagreb na prvom mjestu kao europska prijestolnica s najčišćim smještajem na Booking.com-u s prosjekom od 4,67 zvjezdica. Slijedi glavni grad Poljske Varšava sa 4,62 zvjezdice i Lisabon s 4,61 zvjezdice.
Koji su najčišći glavni gradovi na TripAdvisoru?

Suprotstavljajući se njegovom stereotipu da je prljav, korisnici TripAdvisor ocjenjivali su Pariz kao grad koji ima najčišći boravak u Europi s 4,88 zvjezdica. Lisabon je na drugom mjestu s ocjenom čistoće od 4,87 zvjezdica. Ponovno se boreći protiv prljavog stereotipa, London je svrstan u top 3 najčišća glavna grada na TripAdvisoru s prosječno 4,85 zvjezdica.

TOP 20 gradova:

 1. Lisbon
 2. Prague
 3.  Zagreb 
 4. Rome 
 5. Vienna
 6.  Moscow 
 7. Warsaw 
 8. Paris 
 9. Bucharest 
 10. Berlin 
 11. Athens 
 12. Budapest 
 13. Madrid
 14. Dublin 
 15. Kiev 
 16. Amsterdam
 17. London 
 18. Minsk
 19. Bern
 20. Copenhagen

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!