fbpx

KLM: Avijacija se vraća na nivo pre pandemije

b777headon-2

Prepandemijska 2019. godina u turističkoj industriji se često uzima kao parametar uspešnosti. Holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines, usled povećane potražnje, povećava kapacitete svojih letova čime će od 27. marta gotovo dostići nivo poslovanja iz 2019. godine.

U svom letnjem redu letenja, od 27. marta do 29. oktobra, KLM će imati direktne letove do 167 destinacija, pokrivajući 96 evropskih i 71 interkontinentalno odredište. Značajno povećanje potražnje dovelo je i do otvaranja avio-linija za nove destinacije u Aziji, Africi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Takođe, avio-linija Beograd-Amsterdam, uvedena prošle godine u mrežu KLM-ovih letova se pokazala kao izuzetno uspešna, pa će biti nastavljena i u letnjem redu letenja ove avio-kompanije. Podsetimo, maja 2021. KLM se posle 30 godina pauze ponovo vratio u Beograd sa dnevnim letom na ovoj liniji, da bi već u julu 2021. povećao broj nedeljnih letova između Beograda i Amsterdama sa 7 na 12.

Kako se ukidaju putna ograničenja u Evropi, potreba za avio-prevozom raste. KLM-ov odgovor na ovu situaciju je proširenje kapaciteta na evropskim linijama za 10% u odnosu na prošlu godinu, što  ukupno iznosi oko 16 miliona raspoloživih mesta u avionima.

KLM je takođe povećao kapacitet i na svojoj mreži interkontinentalnih letova za 17% u odnosu na prošlu godinu, dostižući identičan kapacitet onom iz 2019. godine na mreži letova za SAD.  S druge strane, dodavanjem Ostina u mrežu letova, KLM će po prvi put direktno leteti do 12 destinacija u SAD.

U Aziji se putna ograničenja i dalje razlikuju od zemlje do zemlje, ali potražnja raste za destinacijama kao što su su  Filipini, Tajland, Singapur i Bali, dok će na najavljeno ublažavanje putnih restrikcija u Indiji  KLM odgovoriti povećanjem frekvencija u Delhi i Mumbaj.  Zbog snažnih putnih restrikcija koje su i dalje na snazi u Kini, kapacitet letova za ovu zemlju je i dalje nizak. S druge strane, letovi za i iz Južne Koreje, Japana i Kine traju dva sata duže zbog toga što KLM ne leti ruskim vazdušnim prostorom.

Kapacitet letova za Južnu Ameriku jednak je onom iz 2019. godine, a letovi za 10 afričkih destinacija imaće povećanu frekvenciju.

Letovi za Kijev, Sankt Peterburg i Moskvu i dalje su obustavljeni.

Izvor: TOP one PR Agencija

Fotografija: TOP one PR Agencija

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!