fbpx

Kiparski ministar turizma: Cenama ne možemo parirati Crnoj Gori

cyprus

Kipar je shvatio da kao turistička destinacija nikada neće moći da se takmiči sa Crnom Gorom, Egiptom i Turskom po cenama, rekao je kiparski ministar turizma Savas Perdios. On je kazao kako, s druge strane, Kipar nudi bolje usluge turistima.

Perdios je u intervjuu za ukrajinsku novinsku agenciju Interfax-Ukraine News Agency naveo da je u takvim slučajevima kvalitet uvek rešenje.

Upitan, imajući u vidu da se Kipar takmiči za turiste iz Ukrajine sa popularnijim zemljama za ukrajinske građane kao što su Egipat, Crna Gora i Turska, koje metode primenjuju da bi ih privukli, Perdios je kazao da imaju “bolji kvalitet”.

– Uvek je rešenje u ovakvim slučajevima kvalitet. Jer takve zemlje kao što su Turska, Crna Gora, Egipat, uvek se takmiče sa Kiprom u jednoj stvari – cenama, jeftinim cenama. Nikada nećemo moći da se takmičimo sa jeftinim cenama u Turskoj i Egiptu. Jer Turska ili Egipat žele da imaju preko 100 miliona turista godišnje. Ne želimo da imamo 100 miliona turista godišnje. Imali smo četiri miliona turista pre pandemije, mi smo manja država – kazao je kiparski ministar.

On objašnjava da se koncentrišu na kvalitet i poboljšanje proizvoda.

– Jer shvatamo da nikada nećemo moći da se takmičimo sa Egiptom, sa Turskom, sa Crnom Gorom po cenama. Imaju jeftine proizvode – naveo je, između ostalog, Perdios.

On smatra kako je očigledno da su cene usluga veće.

– I mi nudimo bolje usluge – čistiju životnu sredinu, više iskustva. To je naša strategija kada je u pitanju turizam – cijeni Perdios.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!