fbpx

Kineski turistički magazin WiTrip svrstao CG među top 10 svetskih destinacija iz snova

montenegro-4404726_1920

Kineski turistički magazin WiTrip dodelio je Crnoj Gori prestižnu nagradu TOP 10 svetskih destinacija iz snova, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO). 

Iz NTO su kazali da je reč o magazinu namenjenom putnicima koji teže luksuznom odmoru, sa kreativnim konceptom “kulturni turizam, samopouzdanje i uživanje u životu”. 

Crna Gora je, prema rečima predstavnika WiTrip magazina, zahvaljujući turističkim potencijalima i sve značajnijem uticaju na turstičkoj mapi sveta, jedna od najpoželjnijih destinacija u ovoj godini. 

Svečana ceremonija dodjele nagrada održana je u Šangaju, u prisustvu više od 200 predstavnika turističke i hotelske industrije Kine. Pored Crne Gore dobitnici prestižne nagrade su: Francuska, Južna Afrika, Finska, Švajcarska, Izrael, Uganda, Holandija, Irska i Norveška. 

– Imajući u vidu da se turistički časopis WiTrip distribuira u svim većim kineskim gradovima, među kojima su Peking, Šangaj, Guandžo i Hangdžo, priznanje je potvrda da Crna Gora postaje sve atraktivnija turistička destinacija na udaljenom tržištu Kine – navodi se u saopštenju. 

NTO, prema rečima njenih predstavnika, u kontinuitetu realizuje promotivne aktivnosti na kineskom tržištu u okviru kampanje pod nazivom Wild Soul of Europe – Slow Adventure.

– Još jedan u nizu promotivnih događaja na kojem će biti predstavljena turistička ponuda destinacije je prvi Europe Virtual Travel Trade Show, koji se održava od 19. do 23. aprila u Kini. Taj virtuelni sajam organizuje Evropska komisija za putovanja (ETC), a NTO će na njemu učestvovati – navodi se u saopštenju. 

Iz NTO su dodali da je u cilju promocije Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu Kine, u toku i kampanja koja se realizuje pod sloganom “U društvu prirode”, na svim većim kineskim platformama, među kojima su i Weibo i WeChat.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!