fbpx

Kineski turisti vraćaju se u Evropske destinacije

7AD90629-06AB-4481-ABD9-81E98CEB4197

Kineska turistička ekspanzija posebno se osjetila u pretpandemijskoj 2019. godini. Europske destinacije bile su vrlo zanimljive, općenito turistima iz Azije, no Kinezi su predvodili u pogledu porasta dolazaka. Prošlogodišnje brojke naravno, uslijed pandemije koronavirusa ne možemo uzeti u obzir, no prema očekivanjima stručnjaka za kinesko tržište, ove godine možemo očekivati oporavak. 

Naime, dok je turističko tržište u Europi teško pogođeno utjecajem virusa, Kina je prva zemlja koja je praktički doživjela oporavak od krize. Prema očekivanjima stručnjakinje za kinesko tržište, Rosselle Pfundt, povjerenje kineskih turista se vratilo.

Prognoza koju je izradila kineska multinacionalna internetska turistička tvrtka CTRIP, predviđa kako će ove godine čak 60 milijuna turista putovati izvan Kine. To znači kako će se, čim se uklone ograničenja putovanja, kineski turisti vratiti u Europu.

Kineski turisti stavit će naglasak na neovisnost, luksuz i zdrav način života

Neovisni putnici, odnosno putnici koji planiraju vlastita putovanja i radije putuju sami ili u malim skupinama, postat će vrlo važan segment turizma u Europi. Nakon koronavirusa očekuje se kako će čak 85% kineskih turista otići na neovisna putovanja, odnosno neće putovati u velikim skupinama i kupovati unaprijed definirane putničke aranžmane.

Još jedna promjena u ponašanju kineskih turista ide na ruku luksuznim hotelima. Naime, u listopadu prošle godine, tijekom Zlatnog tjedna, nacionalnog praznika koji traje tjedan dana, rezervacija luksuznih hotela porasla je za čak 600% u odnosu na 2019. Pretpostavka je kako će kineski turisti i u Europi tražiti visokokvalitetne hotele i usluge u 2021. godini.

Naravno, nakon virusa COVID-19 i kineski turisti promijenili su i prilagodili svoje navike. Novi putnički trendovi su stvaranje zdravog načina života, provođenje više vremena u prirodi, wellness i odabir samostalnih tura. Ekoturizam i sve vrste sportskih aktivnosti na otvorenom, tako bi prema predviđanjima, bili u modi za putnike iz Kine.

“Kina će biti “lokomotiva” za međunarodnu turističku industriju” – izjavio je Glenn Fogel, predsjednik uprave Booking holdinga, pa ako mu je za vjerovati, kineskim turistima će se zasigurno povećati važnost na europskom turističkom tržištu.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!