fbpx

Kanton Sarajevo partner u promociji Olimpijskih igara 2024. u Parizu

blue-g2986bd95d_1920

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i zamenica gradonačelnika Sarajeva Anja Margetić primili su juče delegaciju Ambasade Francuske. Delegaciju su predvodile ambasadorka Christine Toudic i francuska ambasadorka sporta Laurence Fischer koja u Sarajevu boravi s ciljem promocije Olimpijskih letnih igara koje će se održati 2024. godine u Parizu.

– Vlada KS i resorno Ministarstvo kulture i sporta će sigurno u periodu koji je ispred nas aktivno sarađivati i biti pravi partner u promociji Olimpijskih igara, ali isto tako i našeg Kantona, našeg brenda Visit Sarajevo, što je veoma značajno za državu BiH, Kanton i Grad. Ovo je početak veoma vredne i uspešne saradnje. Sve što smo do sada radili sa Ambasadom Francuske je bilo izuzetno pozitivno i nastavićemo u tom pravcu – izjavio je ministar Avdić, nakon sastanka.

Istakao je da je Vlada u čijem je sastavu do sada pokazala kakav je njen pristup u pogledu podrške olimpijskom sportu, te da ona neće izostati ni ubuduće.

“Siguran sam da ćemo, kao i do sada, odgovorno pristupiti planiranju sredstava za pripreme naših olimpijaca i paraolimpijaca” – naglasio je ministar Avdić.

Ambasadorka Toudic zahvalila je na lepom prijemu ministru i zamenici gradonačelnika, kao i spremnosti da Kanton i Grad učestvuju u zajedničkim projektima promocije koje nameravaju ovde implementirati.

“Cilj nam je raditi na promociji zajedničkih vrednosti. Za nas u Francuskoj je sport izuzetno važan i na njemu mnogo radimo puno u saradnji sa Organizacionim komitetom za pripremu igara u Parizu. I kroz našu diplomatsku mrežu, angažovano promovišemo Olimpijske igre 2024. godine, a Sarajevo kao domaćin olimpijskih igara ima posebno iskustvo na tom planu i može nam puno pomoći u promociji. Biće mnogo projekata koji za cilj imaju promociju mira i vrednosti sporta” – istakla je ambasadorka Fischer .

Zamenica gradonačelnka Anja Margetić iskazala je zahvalnost predstavnicama Ambasade jer su iskustva olimpijskog Sarajeva prepoznata kao značajna za organizaciji Olimpijade 2024. godine.

“Sarajevo nosi olimpijski duh, a 2019. godine je bilo i organizator EYOF-a. To je značajno iskustvo koje imamo za ovu vrstu događaja, te smo spremni dati svoj puni kapacitet i doprinos što boljoj organizaciji olimpijskih igara u Francuskoj, u saradnji sa Ambasadom” – istakla je zamenica gradonačelnika Margetić.

Kazala je da će ova saradnja biti značajna i za budućnost, jer Sarajevo planira zajedničku kandidaturu za Zimske olimpijske igre Sarajevo-Barcelona 2030. godina.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!