fbpx

Kanadu za nedelju dana posetilo milion stranih turista

john-lee-oMneOBYhJxY-unsplash

Kanada je bila jedna od najopreznijih zemalja kada su u pitanju Covid i dolazni posetioci. Ograničenja su popustili i ushićene turističke kompanije brzo su saznale koliko svetu nedostaje njihova zemlja.

Kanada je privukla više od milion putnika za nedelju dana, prvi put od pandemije, pokazali su vladini podaci u petak, pošto je ublažavanje ograničenja zbog pandemije virusa COVID-19 ohrabrilo posetioce da se vrate u zemlju.

Dok Kanada ulazi u vrhunac sezone letnjih odmora, turoperatori se klade da će oživljavanje koje se videlo u prvoj nedelji aprila ubrzati. Turizam je bio među najgorim sektorima koji su pogođeni pandemijom.

Kanada je uvela neke od najstrožih mera za prelazak granice kako bi zaustavila širenje COVID-19, ali nakon što je Otava odustala od zahteva za testove na COVID-19 za vakcinisane putnike od aprila, turističke kompanije su počele da primećuju porast broja rezervacija.

Kanadska granična služba (CBSA) saopštila je da je više od milion putnika primljeno u zemlju tokom nedelje od 11. aprila. Ipak, broj posetilaca je manji za oko 44% u odnosu na period od 15. do 17. aprila 2019. godine.

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!