fbpx

Kamping turizam na Zlatiboru privlači sve veći broj turista

barn-2594975_1920

Nakon prošlogodišnje pauze izazvane pandemijom korona virusa, zlatiborski kamp ponovo je ugostio veliku grupu holandskih kampera, za koje su pripremljeni veoma zanimljivi obilasci i izleti. Ovo je prva organizovana grupa kampera ovog leta.

Članovi jedne od najvećih kamping asocijacija u holandiji ASCI na Zlatibor su stigli sa 15 vozila i u kampu na Tić polju borave tri noćenja, od 29. avgusta do 01. septembra.

Zlatiborski kamp je nezaobilazna stanica zapadno-evropskih kamping grupa na njihovom proputovanju kroz zemlje Balkana. Iako je prethodne godine pandemija korona visrusa onemogućila dolazak organizovaih grupa, ove godine, čim su se za to stekli povoljni uslovi, saradnja sa kamping ascojicaijama je nastavljena.

Da uslovi za boravak u zlatiborskom kampu ispunjavaju visoke standarde evropskih kampera najbolje potvrđuje podatak, da u organizaciji velikih evropskih kamping asocijacija, već sedmu godinu za redom, ovde odmaraju Holanđani, Nemci, Englezi, Česi, Slovenci.

Dobra saradnja biće nastavljena i u narednom periodu jer je za sledeću godinu već sada ugovorena poseta nekoliko velikih grupa, saopštila je Turistička organizacija Zlatibor.

Iako je ove godine ostvarena tek jedna poseta veće organizovane grupe, od početka ove sezone više od 80% kamp parcela je konstantno popunjeno.

To su bili individualni kamperi, uglavnom iz inostranstva. Najviše ih je iz Slovenije, Češke, Poljske, Nemačke, a ovog leta posebno je iznenađujući veliki broj kampera iz susednih zemalja Mađarske i Makedonije. Pored toga što uživaju odmarajući se u kampu, oni obilaze najpoznatije atrakcije i upoznaju se sa prirodnim lepotama, kulturom i tradicijom zlatiborskog kraja.

Inače, u Srbiji postoji 40 registrovanih kamping naselja koji iz godine u godinu beleže sve veći broj gostiju, što predstavlja novi potencijal za razvoj turizma u Srbiji.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!