fbpx

Kako je bugarska putnička agencija za vreme lockdown-a povećala prodaju 4 puta

0295282B-69D3-4E9B-BC73-937C797C4EF3

TourSkills je najveći bugarski turoperator s više od 25 godina iskustva u tom sektoru, pružajući organizirana putovanja na razne destinacije i iskustva širom svijeta.

U ožujku je praktički u cijelom Svijetu proglašeno izvanredno stanje ili lockdown, te je sve, a pogotovo turizam doslovno stao.

Međutim, turistički sektor bio je i još uvijek je, najviše pogođen, a tada su sve granice bile zatvorene, bez alternativnog financijskog prihoda i bez sigurnosti kada će se situacija popraviti.

S otkazanim putovanjima i bez mogućnosti za zakazivanje putovanja, TourSkills se za pomoć obratio lokalnoj marketing agenciji Together, koja je napravila kreativno rješenje i kampanju koja je povećala prodaju za čak četiri puta, piše Ads of the World

Naime, bilo je jasno kako tijekom razdoblja zaključavanja je postojala velika želja za putovanjem i istraživanjem, te je narativ svih turističkih destinacija bio dream now, travel later. Ljudi su počeli dijeliti svoje stare fotografije putovanja, dok su drugi radili bucket liste i sanjati trenutak kada će se opet moću putovati.

Tako je agencija došla do kreativnog rješenja: It won’t be just a filter, aludirajući na Instagram filtere kao i činjenicu kako su svi pred mobitelima i kompjuterima, te je napravila print promotivnu kampanju za tada nedostižna odredišta koja TourSkills obično ima u svojoj ponudi.

U kampanji su ponude za putovanja bile s 30% popusta i po prvi puta, bez isteka roka trajanja – što znači da su klijenti mogli iskoristiti putovanje kao god žele ili kada se otvore granice. 

Kampanja je također plasirana i preko Instagrama ( Instagram priče dosegnule 20% CTR), a ono najvažnije rezultirala je povećanjem prometa web stranice za 3 puta te povećanjem prodaje od 430%. Hrabar potez koji se svakako isplatio.

Najgori je status quo 

Bez obzira na tadašnju situaciju, kada je turizam stao i kada su agencije bile bez ikakve mogućnosti za ostvarivanjem prihoda, ovaj primjer pokazuje kako je najgora solucija status quo i čekanje “čuda”. Uvijek postoji način kako se može postići uspjeh na tržištu ili barem iskočiti od drugih i dobiti medijsku pažnju, koju ćemo kasnije kapitalizirati. Riječ koja dominira je prilagodba.

Kao prije, tako i sada, traži se kreativno razmišljanje i “out of the box” rješenja.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!