fbpx

Kako da nađete jeftin, a luksuzan hotel?

yuliya-pankevich-oyxsG2Lh_uA-unsplash

Želite da letujete u luksuznom hotelu, a da ipak ne platite mnogo? Moguće je, kažu stručnjaci za rezervacije smeštaja koji tvrde da i prosečan čovek može uživati u luksuzu za imućnije, ako isprati nekoliko saveta.

Rezervacija preko aplikacija

Rezervisanje soba preko specijalizovanih aplikacija sve je popularnije, a često i povoljnije jer hoteli mogu da u poslednjem trenutku ponude popust na slobodne sobe. A takvih uglavnom ima, osim kad je u pitanju sezona godišnjih odmora. Podaci kažu da je prosečna popunjenost hotela 65%, što znači da je jedna od tri sobe prazna. Hoteli se često vode logikom “najskuplja je prazna soba” pa će dati popust koji će i nekoliko puta sniziti standardnu cenu.

Kasna rezervacija

Sledeći trik je kasna rezervacija. Za razliku od avio karata kada ćete najskuplje proći ako kupujete danas za sutra, u hotelima vam se isplati da rezervišete u minut do 12. Što je datum dolaska bliži, cena pada, što više čekate, možete naći bolju ponudu.

Nedelja najjeftiniji dan

Važan je i period, da li rezervišete sobu u vreme neke konferencije ili seminara koji se održavaju u gradu ili nekog značajnog događaja. Generalno, najjeftiniji dan je nedelja – poslovni ljudi još nisu krenuli na put, a na odmor retko ko kreće poslednjeg dana vikenda.

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!