fbpx

Kafići i restorani u Crnoj Gori za doček će raditi do 1 sat – Evo koje će još mere biti na snazi tokom praznika

Party

Radno vreme restorana, kafića, ostalih ugostiteljskih objekata i hotela 31. decembra na 1. januar ograničava se do 1 sat posle ponoći uz posedovanje COVID potvrde, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Tog dana je, dodaju, izvođenje muzike uživo ili uz emitovanje sa akustičnih uređaja dozvoljeno samo u terminu od 20 sati do 1 sat posle ponoći.

Kako je navedeno, tokom svih ostalih dana do 12. januara, radno vreme svih ugostiteljskih objekata, uz posedovanje COVID potvrde je ograničeno do 22 sata, uz napomenu da je tokom kompletnog radnog vremena, u potpunosti zabranjeno izvođenje i emitovanje muzike i uživo i sa zvučnika.

U istom periodu zabranjuje se održavanje svadbi, rođendana, žurki, muzičkih festivala i drugih privatnih proslava.

– Zabranjuju se i okupljanja stanovništva u zatvorenim javnim mestima (javne priredbe, politički skupovi, stručni, naučni i drugi skupovi) osim za potrebe obavljanja radnih i službenih aktivnosti, uz poštovanje osnovnih mera, uz COVID potvrdu – navodi se u saopštenju.

Takođe, biće zabranjene i sve posete u ustanovama za kolektivni smeštaj, kao i rad dečijih igraonica i teretana. Rad kladionica je dozvoljen uz COVID potvrdu.

– U tržnim, poslovnim centrima čija je površina preko 1000 m2 i koji u svom sastavu imaju više od tri poslovna subjekta, dozvoljeno je prisustvo jedne osobe na 10 m2 i to uz poštovanje osnovnih mera i uz obavezno posedovanje COVID potvrde – navedeno je.

U verskom objektu dozvoljeno je obavljanje verskog obreda uz prisustvo jedne osobe na 10 m2, uz obavezno nošenje zaštitne maske koja pokriva nos i usta i poštovanje odstojanja, kao i uz obavezno posedovanje COVID potvrde.

Posete ustanovama kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije) dozvoljene su uz posedovanje COVID potvrde, dok će prisustvo gledalaca tokom takmičenja u zatvorenim sportskim objektima biti zabranjeno.

– U otvorenim sportskim objektima tokom održavanja sportskih takmičenja dozvoljeno je prisustvo gledalaca i to samo jedne četvrtine ukupnog broja sedišta, uz uslov da po dva sedišta između gledalaca budu slobodna, uz obavezno nošenje zaštitne maske koja pokriva nos i usta, uz posedovanje jednog od četiri dokaza iz COVID potvrde – objašnjeno je.

Iz Ministarstva navode i da se svim zaposlenima u javnoj upravi, privrednim društvima i preduzetnicima predlaže da organizuju rad od kuće, uz obavezno organizovanje dežurstava i obezbeđivanje nesmetanog procesa rada. Preporuka svim građanima je da predstojeće praznike provedu u krugu svoje porodice.

Iz Ministarstva su najavili i da će od 2. januara važiti strožije mere za ulazak u Crnu Goru.

______________________________
Podsećamo, COVID potvrda podrazumeva:1) da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcine protiv koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove i da od druge doze vakcine nije prošlo duže od šest meseci;2) negativnog rezultata PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 sata;3) pozitivnog rezultata PCR testa na koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i koji je stariji od 10 dana, a nije stariji od šest meseci od dana izdavanja rezultata ovog testa; ili4) negativnog rezultata brzog antigenskog testa na korona virus koji nije stariji od 48 sati.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!