fbpx

Jednostavni načini da koristite tehnologiju da poboljšate svoj sledeći odmor

hamburg-3846525_960_720

Ako postoji nešto o čemu mnogi od nas sanjaju, to je da sedimo pored plaže sa koktelom u ruci i uživamo u sjajnom suncu. Za one koji su željni da uđu u avion i odlete negde na egzotično mesto, vreme je da se pozabavite planiranjem. Bilo da idete na kratak vikend ili dugi porodični odmor, tehnologija je napredovala tokom godina, pa zašto je ne iskoristiti u svoju korist kada rezervišete i uživate u odmoru? Evo nekoliko jednostavnih načina kako možete da koristite tehnologiju da poboljšate svoj sledeći odmor i vratite se kući sa divnim uspomenama.
Rezervišite letove onlajn
Prošli su dani kada biste morali da posetite lokalnog turističkog agenta da rezervišete svoj predstojeći odmor. Zahvaljujući tehnologiji, umesto toga možete da rezervišete letove na mreži. Bez obzira da li imate gomilu povezujućih letova za sortiranje, ili samo one za odlazak i povratak, sve što vam je potrebno je pouzdana internet veza i uređaj za sve to. Jednostavno idite na veb lokaciju odabrane avio-kompanije, pronađite svoje datume i vremena letova i krenite. Postoje i dodaci koje možete pogledati, kao što je kupovina obroka tokom leta unapred ili prethodno biranje željenog sedišta do prozora. Štaviše, većina avio-kompanija obaveštava putnike putem e-pošte ili putem aplikacije kada im se let približi. Postoji čak i opcija da se prijavite na mreži, što vam štedi mnogo stresa i muke. I, možete stići na aerodrom malo kasnije! To znači da oni koji idu na rani jutarnji let mogu imati više vremena za odlaganje.
Efikasnije upravljajte svojim planom puta
Nije bilo daleko u prošlosti kada su putnici morali da štampaju planove puta, kupuju mape i da se bave tonama labavog papira da bi stvari bile organizovane. Srećom, stvari su se značajno poboljšale tokom godina! Sve dok imate pametni telefon za pokretanje, možete da koristite specijalne aplikacije da biste sve svoje rute držali na jednom mestu. Ako završite sa gomilom PDFS-a koje želite da sredite, počnite kompresijom datoteke. Možete preuzeti aplikacije koje će predložiti sve vrste aktivnosti na destinaciji na koju idete. Dobićete obaveštenje ako u blizini postoji i savršeno mesto za sliku. Ako ne volite da koristite svoju ličnu e-poštu za aplikaciju za itinerar, jednostavno podesite posebnu samo za stvari za putovanja. Takođe, obavezno koristite Google mape za kretanje. To će biti spas, obećavamo!
Prekinite jezičku barijeru
Jedna od najvećih stvari u vezi sa odlaskom u inostranstvo je mogućnost da istražite nove kulture i upoznate nove znamenitosti. Međutim, ako ste negde gde ne govore engleski, možda ćete imati problema da se snađete. Dobra vest je da je tehnologija na vašoj strani u ovom slučaju u obliku vašeg pametnog telefona.
Jednostavno učitajte svoj mobilni uređaj pomoću aplikacije za prevodioca. Postoji mnoštvo stvari koje vam padaju na pamet kao što su TripLingo i iTranslate koji savršeno rade svoj posao. Imaćete pristup gomili uobičajenih fraza, što znači da se možete pridružiti razgovorima. Štaviše, ako se izgubite i treba vam uputstva, korišćenje jezičke aplikacije trebalo bi da vam pomogne u razgovoru sa lokalnim stanovništvom i da saznate gde tačno treba da idete.
Smislite prevoz
Čak i putnici koji nemaju osećaj za pravac mogu imati koristi od korišćenja GPS mapa da bi se snašli. Više nećete morati da brinete da ćete se izgubiti. Bez obzira da li vozite, idete na odmor ili koristite javni prevoz za kretanje, GPS mapa na vašem pametnom telefonu će vas voditi. Što se tiče prevoza, postoje specijalizovane aplikacije koje mogu biti od velike pomoći. Ako idete u veći grad, sigurno ćete pronaći aplikaciju za metro i železnicu koja će vam pomoći da se krećete od A do B. Obavestiće vas na kojim stanicama da siđete, kao i imati punu listu red vožnje vozova. Za one koji žele da uzmu taksi, Uber će biti vaš najbolji prijatelj. Uber posluje u desetinama i desetinama zemalja. Umesto da spustite taksi i da vam se naplati iznuđivačka naknada, znaćete tačno koliko košta putovanje pre nego što se popnete na suvozačevo sedište.
Pratite svoj prtljag
Poslednja stvar koju neko želi kada je na odmoru je da pronađe da mu je prtljag nestao. Da biste bili sigurni da ćete biti mirni tokom svoje avanture, morate pažljivo pratiti svoj prtljag. Jedan od načina da to uradite je postavljanje Bluetooth trackera u vaš kofer. Ako to uradite, to će značiti da ga možete odmah pronaći dok se pojavi na vrtešci za prtljag. Ako ustanovite da se ne javlja, moći ćete da ga locirate za nekoliko sekundi i preuzmete. Ako imate novca za prskanje, postoje čak i koferi koji dolaze sa ugrađenim USB portovima. To znači da punite svoj uređaj dok šetate!
Koristite društvene mreže za druženje
Putovanje je mnogo veće zadovoljstvo ako ste usput upoznali nove prijatelje, posebno lokalne stanovnike. Za one koji idu u solo avanturu, uvek je lepo da se druže sa drugima kako bi iskusili prizore i napravili uspomene. Ako želite da se ovo desi, obavezno skočite na društvene mreže pre nego što stignete na aerodrom. Tamo se možete pridružiti zajednicama i razgovarati sa entuzijastima putovanja istomišljenika. Kada razgovarate sa drugim putnicima, oni mogu dati stručne savete i savete kako bi osigurali da vaš odmor započne na najbolji mogući način. Društveni mediji su takođe sjajan alat za dijeljenje svog vremena i davanje voljenim osobama do znanja da ste bezbedni.
Investirajte u slušalice za poništavanje buke
Pomisao da su na užurbanom aerodromu i užurbanim avionima je previše za neke ljude. Ako idete na dugi let, poželećete da iskustvo bude što je moguće manje stresno, a tu dolaze u obzir slušalice za poništavanje buke. Možete investirati u par slušalica za poništavanje buke koje će prigušiti sve zvukove oko vas. To znači da nećete morati da brinete da ćete čuti bes kod dece! Štaviše, možete da zatvorite oči i da se naspavate preko potrebnom dok ste na brodu. Ako ste željni da spakujete svoj kofer i požurite na aerodrom – ne krivimo vas! Pre nego što uđete u režim odmora i uživate u avanturi daleko, postoje svi različiti delovi tehnologije koje možete koristiti i iskoristiti i koje mogu učiniti vaš sledeći beg mnogo prijatnijim.

Izvor: TravelDailyNews

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!