fbpx

Jedna od najatraktivnijih lokacija na Jadranu čeka novog vlasnika – Malteški biznismen razmatra kupovinu ostrva Sveti Marko 

1B9E4A81-C90A-4968-B949-AAAF8CFC7D73

Malteški biznismen Džozef Porteli (Joseph Portelli), demantovao je kupovinu ostvra Sveti Marko u Crnoj Gori, ali je otkrio da ipak razmatra ovu investiciju.
Porteli je za Times of Malta potvrdio da razmišlja o kupovini ostrva, navodeći da za njega ima velike planove. Međutim, kako je naveo, nisu tačni navodi o tome da ga je već kupio.
– Suprotno onome što neki izveštaji tvrde, još uvek nisam kupio ostrvo. Ovo je ogromna odluka koju ne možemo olako da donesemo, ali ako se odlučimo na ovu investiciju, poverićemo poverenje nekim od najboljih svetskih dizajnera i arhitekata – dodao je Porteli.
Kazao je i da je nedavno bio na samom ostrvu, kako bi “istražio mogućnosti”.
– Išli smo da vidimo ostrvo, za koje sam zainteresovan jer je zaista prelepo. Tamošnja vlada već je izradila planove za ostrvo, a verujemo da bi naša vizija doprinela razvoju i učinila ga još lepšim – rekao je Porteli, ne iznoseći više detalja.

Kazao je da su ga u Crnoj Gori dočekali sa velikom pažnjom i interesovanjem. 

– Prostrli su nam crveni tepih. Veoma su zainteresovani i oduševljeni našom vizijom – rekao je on.
List Times of Malta piše da je reč o najvećem ostrvu u regionu koje se smatra jednom od najlepših i najatraktivnijih lokacija na Jadranu. Prostire se na skoro 340.000 m2, nalazi se u blizini je još nekoliko živopisnih ostrva, ali i marine Porto Montenegro.

Podsetimo, prošle nedelje je objavljeno da je najveće bokeljsko ostrvo Stradioti u Tivatskom zalivu, poznatije kao Sveti Marko, promijenilo je vlasnika, te da su ga Maltežani kupili za blizu 100 mil EUR. Ostrvo je trenutno u vlasništvu ruske grupacije Metropol, odnosno njenih akcionara.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!