fbpx

“Jedan otok – bezbroj čari” – Novi slogan udruženih turističkih zajednica ostrva Korčule

korčula

Turističke zajednice ostrva Korčule prve su turističke zajednice iz Dubrovačko-neretvanske županije koje su predale zahtev Ministarstvu turizma i sporta za sporazumno udruživanje, prepoznavši važnost saradnje u cilju brendiranja ostrva Korčule kao jedinstvene destinacije.

Rezultat saradnje je nova Image brošura ostrva Korčule,, Korčula island”, pod novim sloganom “Jedan otok – bezbroj čari” ( ENG – ”One island -endless charms”), zajednička mobilna apikacija Plaja beach finder, a uskoro slede i zajednički promotivni video ostrva Korčule te web stranica ostrva koja je već aktivna visitkorculaisland.com, ali je još u fazi izrade.

Inače, radi se o projektom udruživanju, a ne formalnom, a s ciljem zajedničkog provođenja jedne ili više aktivnosti usmerenih razvijanju turističkog proizvoda i promociji destinacije.

Brošure u papirnatom formatu mogu se preuzeti u kancelarijama turističkih zajednica, dok u pdf formatu brošuru možete pogledati na link-u.

Takođe, nedavno su iz TZ ostrva Korčule uputili Javni poziv za uključenje u projekt označavanja kvaliteta  „Korčula island”.

Reč je o skupini standarda i merila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja svih oblika smeštajnih kapaciteta odnosno ponuđača usluga u turizmu posebnih interesa oznakom kvaliteta. To je dopuna postojećeg sistema kategorizacije s ciljem povećanja kvaliteta usluge i konkurentnosti.

Oznaka kvaliteta dodeljuje se učesnicima u turizmu s područja ostrva Korčule koji su iskazali zaniteresovanost za dobijanje te oznake, i to za hotele, kampove, privatni smeštaj i turističke agencije. Takođe, radiće se i podbrendovi unutar označavanja, kao što su oznake kvaliteta za sledeće kategorije: “Hikers friendly”, “Bike friendly” i “Eko friendly”.

Odobreno 27 projektnih udruživanja turističkih zajednica i 6 formalnih udruživanja

Inače, do 2. juna 2021. Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je 27 projektnih udruživanja turističkih zajednica i 6 formalnih udruživanja (ugašene su postojeće turističke zajednice i formirane turističke zajednice područja za više JLS).

Od navedenog broja na 3. sednici Komiteta u vezi s udruživanjem turističkih zajednica dana 6. maja 2021. MINTS je dalo 7 prethodnih saglasnosti (5 za projektno i 2 formalno udruživanje), 4 predloga za udruživanje su poslata na doradu i dopunu. Na ovaj način je od 2020. do danas smanjen broj turističkih zajednica sa 313 na 302, odnosno za 11 turističkih zajednica.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!