fbpx

Jedan od najpopularnijih svetskih serijala “The Nomad” snima se u Crnoj Gori

0A9B7536-C29B-4D7A-A960-2A63B11D6CFB

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, jedan od globalno najpopularnijih serijala The Nomad, u produkciji poznatog kanadskog fotografa i autora Rajana Pajla (Ryan Pyle) snima se u Crnoj Gori od 5. do 15. novembra ove godine, saopšteno je iz NTO.

Akcenat serijala je na gradovima, gastronomiji, lokalnim običajima i ljudima. Nakon Hajdelberga u Njemačkoj, Valete na Malti i Dubrovnika, autor je izabrao Crnu Goru za sledeću destinaciju koja će biti prikazana u ovom serijalu. 

Epizoda “The Nomad – Boka Bay” se, po odabiru autora, snima na području Boke Kotorske s fokusom na grad Kotor.U skladu sa specifičnim konceptom emisije, destinacija će biti predstavljena milionskom auditorijumu, kroz intervjue sa lokalnim stanovništvom, a na teme istorije, kulture, gastronomije, ličnog životnog iskustva i profesija kojima se bave.

– Sa svojim raznolikim prirodnim lepotama, Crna Gora je sve popularnija među putnicima širom sveta, ali se manje zna o njenoj bogatoj istoriji i autentičnim pričama koje će meštani podeliti. U Rayan Pyle produkciji smo uzbuđeni što ćemo te priče oživeti i istražiti sve što Crna Gora i Bokokotorski zaliv nude – naglašava Pajl. 

Tokom snimanja epizode TV ekipa će, između ostalog, imati priliku da se oproba u spremanju tradicionalnih crnogorskih jela, da obiđe Kotorsku pijacu, maslinjake i nekoliko seoskih domaćinstava, kao i da se upozna sa načinom proizvodnje zanatskog piva i tradicijom pravljenja drvenih barki, te mogućnostima za rekreaciju i aktivni odmor u prirodi.

Televizijski serijal The Nomad emituje se putem jednog od dva najveća globalna streaming kanala Amazon Prime sa više od 150 miliona korisnika. Epizoda “The Nomad – Boka Bay” emitovaće se putem Amazon Prime-a na tržištima SAD, Velike Britanije i Nemačke.

Takođe, epizoda će biti dostupna i putem YouTube kanala Rajan Pajla, kao i njegovih profila na društvenim mrežama sa impozantnim brojem pratilaca: na Facebook-u; 450.000, na Instagram-u 90.000 i na kineskoj najuticajnijoj društvenoj mreži Weibo sa oko milion pratilaca. Svojevrsan vid promocija predstavlja i svakodnevno deljenje utisaka sa pratiocima na društvenim mrežama, tokom snimanja epizode u Crnoj Gori.

Epizoda “The Nomad – Boka Bay” u trajanju od 46 minuta, premijerno će biti prikazana tokom 2021. godine, a imajući u vidu očekivani doseg serijala, putem TV emitovanja i digitalnih kanala, procenjuje se da će ova turistička reportaža biti od svojevrsnog značaja za jačanje imidža Crne Gore kao kvalitetne turističke destinacije na globalnom nivou.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!