fbpx

Jahorina uskoro bogatija za još jedan ski lift – Traži se izvođač

glade-optics-I-30st7mGAE-unsplash

OC Jahorina planira da narednu ski sezonu dočeka još spremniji, te je u toku, ali i u planu realizacija nekoliko značajnijih projekata.

U skladu sa planiranim radovima, trenutno je raspisan tender za izgradnju ski lifta Prača.
Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, procenjena vrednost radova je 2,93 mil KM bez PDV-a, odnosno 3,42 mil KM sa PDV-om.

– Planirana trasa ski lifta zauzima linearni prostor dužine oko 955 m i širine zaštinog pojasa od minimum 12 m – dodaje se.

– Predmet ponude je i odvođenje atmosferskih voda i otvorenih tokova, a u cilju zaštite instalacije od plavljenja. Takođe, potrebno je predvideti i spoljno osvetljenje platoa polazne stanice, u skladu sa važećim propisima za javnu rasvetu. Obaveza izvođača je da obezbedi elektro napajanje polazne stanice lifta iz trafo stanice. Kablovi trebaju imati zaštitu, radi sprečavanja eventualnih oštećenja. Ponudom je potrebno obuhvatiti i isporuku i ugradnju opreme sa montažnim materijalom kao i izvođenje svih neophodnih radova, do postizanja potpune funkcionalnosti – stoji u dokumentaciji.

Izlaznu stanicu ski lifta potrebno je projektovati na nadmorskoj visini cca 1.604 mnv prema geodetskoj situaciji. Predvidjeti sve neophodne radove kako bi se pored izgradnje izlazne stanice izvršilo i planiranje terena i formiranje platoa u potrebnom radijusu.

Osnežavanje leve strane ski staze Prača

Još u maju 2021. počeo je rad na sistemu osnežavanja ski staze Prača (leva strana). Ova ski staza je osnežena celom dužinom od 1.300 metara.

Leva ski staza je srednje težine, kategorije plava i crvena, kompletno je uređena, proširena i zatravljena. Po oceni skijaša spada u jednu od najboljih i najuzbudljivijih ski staza na Jahorini.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!