fbpx

Jadranska Hrvatska više nije zelena na Covid karti ECDC-a

croatia-5012151_1280

Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) danas je objavio ažuriranu kartu Europe. Nažalost jadranski deo Hrvatske više nije zelen, nego narandžast. Karta po bojama prikazuje 14-dnevnu incidenciju (stopu zaraženih) koronavirusa u pojedinoj evropskoj zemlji na 100.000 stanovnika.

Iako je veliki deo Evrope i dalje označen zelenom bojom, osim hrvatske obale, narandžastom su označeni delovi Grčke, Francuske, Švedske, Danske, Nizozemske i Irske, dok su u crvenom Španija, Portugal, Kipar, delovi Grčke, Danske, Nizozemske i Luksemburga.

U poslednja 24 sata zabeleženo je 139 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 653 izvestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, koji je produžio aktuelne epidemiološke mere za još 15 dana.

Dogodilo se ono čega smo se najviše bojali. Mesecima ističem kako se Hrvatska mora gledati po županijama tj. NUTS3 regiji, a ne kao do sada u četiri regije (NUTS2) prema kojoj je celi Jadran u jednoj zoni. Upravo zbog toga je trenutno cela naša obala u narančastoj boji.

A kako bi izgledala Hrvatska na ECDC karti da smo reagovali i na vreme podelili epidemiološku situaciju po županijama, a ne na 4 regije pa nam je sada cela obala jedna regija? I cela obala narandžasta!

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!