fbpx

“Izvoz” hrvatskog znanja i iskustva u susedne zemlje

business-3298472_960_720

U sklopu Programa za razvoj održivog turizma u Bosni Hercegovini – Turizam, kojeg vodi USAID organizacija iz Sjedinjenih Američkih Država, DANTES – ovi treneri održali su seriju treninga na području Republike Srpske u BiH.

Odlično organizovana edukacija za pružatelje usluga smeštaja u ruralnim krajevima i gradovima koju je uz USAID poduprla i Privredna komora kao i Turistička organizacija Republike Srpske održala se od 9. do 20. 8. u četiri destinacije – Banja Luci, Šipovu, Istočnom Sarajevu i Trebinju, a koja je okupila 120 polaznika ove trening edukacije u dva ciklusa.

Glavna tema trening radionica je bila „Najbolja praksa ruralnog turističkog doživljaja, razvoj i upravljanje“, dok su podteme su bile: kako pokrenuti i graditi mikro preduzetnički poduhvat u turizmu na ruralnom području?, kako uspešno prodavati doživljaj na ruralnom području?, transformacija ruralnog proizvoda u nezaboravan doživljaj, uvod u digitalni marketing i lanac vrednosti u turizmu, B2B i B2C prodajni i distribucijski kanali, uvod u eko sistem digitalnog marketinga i društvenih mreža i šta znači upravljanje proizvodom?

Svaka od tema naizmenično je obrađena s dve strane. Nedo Pinezić je predstavio metode operativnog marketinga turističkog proizvoda, a David Peranić metode i alate digitalnog marketinga.

Odaziv učesnika je s obzirom na visoku sezonu i sve okolnosti vezane uz Covid pandemiju bio izvanredan. Učesnici su već iskusni mikro preduzetnici i s jasnim vizijama razvoja svojih ideja. Njihov interes i aktivnost na treninzima podsticaj je svim dionicima za dodatan angažman. Stručnjaci USAIDa rade izvrstan posao uz odličnu saradnju Privredne komore i turističke organizacije Republike Srpske“, istaknuo je David Peranić.

Uskoro sledi nastavak treninga na području Federacije BiH s istim temama.

Divan je osećaj mogućnosti prenosa znanja i iskustva na zainteresovane mikro preduzetnike u turizmu, istakao je Nedo Pinezić te dodao kako su polaznici nositelji razvoja održivog turizma na ruralnim područjima i glavni isporučitelji doživljaja.

Nakon nezaboravnog iskustva na projektu Via Dinarica kao stručni saradnik UNDPa, novi angažman od strane USAIDa i Chemonics Internationala na programu razvoja održivog turizma u ruralnim područjima BiH za mene je vrhunac profesionalne karijere. Ponosan sam na postignuće našeg www.dantes.com.hr tima. Kolega David je još jednom dokazao svoje vrhunsko poznavanje digitalnog marketinga primerenog domaćinima porodičnog smeštaja. Njegovo iskustvo u porodičnom mikro preduzetništvu u turizmu, u turističkom agencijskom poslovanju i u agenciji digitalnog marketinga stavlja ga na poziciju stručnjaka jedinstvenog profila” zaključio je Pinezić.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!