fbpx

Izveštaj Booking.com-a: Pandemija kao prekretnica koja je putnike konačno navela da se obavežu da će putovati održivije

Croatia

Iz novog istraživanja koje je objavio Booking.com, a koji sadrži uvide prikupljene od više od 29.000 putnika iz 30 zemalja, proizlazi da je pandemija bila prekretnica koja je putnike konačno navela da se obavežu na to da će putovati održivije. 

Kako se svet putovanja počinje ponovno otvarati, izveštaj Booking.com-a o održivim putovanjima za 2021. godinu otkriva kako su putnici odlučniji putovati održivo. Kako bi očuvali planetu za buduće generacije, 82% putnika iz Hrvatske smatra da ljudi trebaju početi delovati odmah. Gotovo polovina putnika iz Hrvatske (48%) navodi kako zbog pandemije u budućnosti žele putovati održivije, a isto toliko njih (49%) priznaje kako je pandemija uticala na to da promene svoje gledište i uvedu pozitivnije promene u svoj svakodnevni život, pri čemu su recikliranje (49%) i smanjenje otpada od hrane (42%) najvažniji prioriteti po pitanju promena koje žele uvesti doma. 

Prema istraživanju proizlazi da su navike putnika iz njihovog svakodnevnog života u skladu s njihovim željama vezanima za buduća putovanja: 91% ih želi smanjiti komunalni otpad, 90% ih želi smanjiti potrošnju energije (na primer tako što će isključiti klima-uređaj i svetla kada napuste prostoriju), a 86% njih navodi da se žele ekološki prihvatljivije kretati, na primer hodati, biciklirati ili koristiti usluge javnog prevoza, a ne taksi ili usluge najma automobila. Poštovanje lokalne zajednice takođe je visoko na popisu putnika jer 82% njih navodi kako prilikom putovanja želi doživeti autentična iskustva koja su reprezentativna za lokalnu kulturu, a 82% njih smatra da su veće razumevanje kultura i očuvanje kulturnog nasleđa ključni, dok ih 64% želi osigurati da je ekonomski učinak ove branše ravnomerno raspodeljen na svim nivoima društva.

Osim toga, 61% putnika iz Hrvatske navodi da će čak izbegavati popularna odredišta i atrakcije kako bi osigurali da ne doprinose stvaranju prevelikih gužvi i kako bi pomogli proširiti pozitivni učinak putovanja na neka manje posećivana odredišta i zajednice.

Rušenje barijera koje otežavaju održiva putovanja

Mnoge se od ovih obveza za održivošću i ostvaruju. Od svih putnika koji su bili na odmoru u poslednjih 12 meseci, njih 54% otkriva da su svesno donosili odluku da isključe klima-uređaj/grijanje u smještajnom objektu kada bi izašli iz njega, 59% njih ponelo je vlastitu bocu vode za višekratnu upotrebu da ne moraju kupovati vodu u boci tekom odmora, a 43% njih uživalo je u aktivnostima kako bi podržali lokalnu zajednicu. 

Zapravo, više od polovine (60%) putnika priznalo je da im smeta ako se u smeštaju u kojem borave ne mogu ponašati održivo, na primer ako im se ne nudi mogućnost da razdvajaju otpad. Pozitivni znakovi zaista postoje, ali još uvek ima puno prostora za poboljšanje. Više od polovine putnika ne razmišlja o lokalnim zajednicama tokom putovanja niti poduzima male korake kako bi smanjili svoj uticaj.

I dok 86% putnika iz Hrvatske navodi kako žele boraviti u održivom smeštaju u nadolazećoj godini – što predstavlja značajan porast u odnosu na 62% koliko su naveli globalni putnici 2016. godine, kada je Booking.com po prvi put proveo istraživanje o održivim putovanjima, i porast od 12% u odnosu na 72% koliko su naveli globalni putnici 2020. godine, neposredno prije pandemije – još uvek postoje neke prepreke koje treba savladati. Šta više, ako se u obzir uzme samo 46% putnika iz Hrvatske koji su naveli da protekle godine nisu boravili u održivom objektu, njih 38% navelo je kako nisu ni znali da takvi objekti postoje, njih 36% navelo je kako u odredištu u koje su putovali nisu uspeli pronaći nijednu opciju, a njih 28% navelo je da nisu znali kako potražiti takav smeštajni objekat. Čak 49% putnika iz Hrvatske i sada u 2021. godini smatra da jednostavno nema dovoljno dostupnih opcija za održiva putovanja. 

Što se tiče svesti i namera, postoji mnogo sličnosti između putnika i smeštajnih objekata.

Novo istraživanje na reprezentativnom uzorku od 3.390 pružatelja smeštaja, otkriva da 82% partnera Booking.com-a koji pružaju uslugu smeštaja i koji su sudelovali u anketi smatra da je održivost u ugostiteljskoj branši važna. To je u skladu s razmišljanjima koje ima 84% putnika iz Hrvatske koji smatraju da su održiva putovanja važna tema. Međutim, iako 3 od 4 partnera koja pružaju uslugu smeštaja navode kako su u okviru svog smeštajnog objekta implementirali mere koje se odnose na održivost, samo jedna trećina njih (31%) potencijalnim gostima proaktivno komunicira o merama koje sprovode. A kada to čine, to obično bude u vreme prijave (59%), što pokazuje da još uvek postoje značajni izazovi koje treba savladati kako bi informacije o održivosti postale lako dostupne putnicima u ranim koracima postupka rezervacije.

Korak po korak približavamo se cilju

Booking.com trenutačno prikazuje više od 30 certifikata koje su službeno odobrili Globalno veće za održivi turizam (GSTC), Green Tourism i Znak za okoliš EU-a te brojni programi održivosti koje provode hotelski lanci. Kompanija prikuplja te podatke izravno od tela za sertifikaciju i prikazuje ih na stranicama objekata partnera koji poseduju neki od tih priznatih sertifikata trećih strana. Osim toga, Booking.com takođe potiče pružaoce smeštaja da ažuriraju informacije o održivosti, što uključuje 32 značajne prakse u pet ključnih kategorija: Otpad, Energija i staklenički plinovi, Voda, Podržavanje lokalnih zajednica i Zaštita prirode. 

Od globalnog predstavljanja ove inicijative stotine hiljada smeštajnih objekata već su počele deliti barem deo informacija o održivosti s Booking.com-om, i te se informacije mogu pregledati na banneru ‘Inicijative za održivost’ na stranicama smeštajnih objekata. Iako je ova inicijativa još u povojima, ona predstavlja važan prvi korak u pružanju korisnicima većeg broja informacija o održivosti na transparentan način, što će im na kraju olakšati donošenje održivijih izbora vezanih za putovanja.

Već više od šest godina sprovodimo ovo istraživanje i inspirišuće je videti kako svest o važnosti održivih putovanja stalno raste, i kod naših korisnika i kod naših partnera“, navela je Marianne Gybels, direktorica odeljka za održivost u Booking com-u te dodaje kako dobre namere postoje na svim stranama, ali još puno toga treba napraviti kako bi održiva putovanja postala jednostavan izbor za svakoga.

Što više pomognemo našim partnerima da identifikuju i implementiraju održive prakse, više ćemo moći eksperimentisati s tim kako najbolje istaknuti te informacije korisnicima i na kraju postići to da održivost postane transparentan i prepoznatljiv deo postupka donošenja odluka o putovanju. Male promene, poput uklanjanja plastike za jednokratnu upotrebu ili prebacivanje na energetski učinkovite LED žarulje, možda se zasebno neće činiti značajnima, ali ako se one pomnože s milionima putnika i smeštajnih objekata širom sveta, ti mali koraci zajedno čine nešto što će na kraju potencijalno imati puno veći pozitivni uticaj”, zaključuje Gybels.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!