fbpx

Izređen Akcioni plan za upravljanje prirodnom i kulturnom baštinom Hrvatske

croatia-680171_1280

Hrvatska je jedan od prvih partnera na projektu Interreg Europe Local Flavours, koji je izradio akcioni plan, javljaju iz Instituta za turizam (IZTZG).

Glavni cilj projekta je unaprediti politike koje će potaknuti održivo korištenje kulturne baštine u manjim i srednje velikim gradovima s bogatom istorijom koji, zbog svoje periferne lokacije, nisu uspeli u potpunosti iskoristiti njen potencijal.

Više detalja o projektu dostupno je na sledećem link-u.

U sklopu projekta zadatak je bio osmisliti i implementirati metode za identifikaciju, klasifikaciju i evaluaciju kulturne baštine, kako bi kulturna baština mogla doprineti stvaranju privlačnog i autentičnog turističkog odredišta; dati preporuke za unapređenje politika i instrumenata – u Hrvatskoj mere 6c1 iz OPKK – proizašle iz evaluacije i ostalih potrebnih analiza te identifikovati i podstaći vertikalne i horizontalne mehanizme saradnje za unapređenje javnih politika (npr. uskladiti razvojne strategije, osigurati učešće lokalnih radnika u procesu donošenja politika i slično).

Akcioni plan na temelju provedenih analiza i konsultacija, sadrži preporuke za unapređenje politika dela OP-a koji će se odnositi na revitalizaciju kulturne baštine u sledećem programskog razdoblju.

Akcioni plan je dostupan na link-u.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!