fbpx

Izložba Muzeja Nikole Tesle otvorena u Parizu

nikola-tesla-3026247__340

Muzej Nikole Tesle otvorio je izložbu “Nikola Tesla i buđenje vizije: Iz Grada svetlosti ka svetskoj slavi” u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

U prisustvu brojnih zvanica izložbu su u otvorile Natali Beljanski, direktorka Kulturnog centra Srbije u Parizu, i Ivona Jevtić, direktorka Muzeja Nikole Tesle u Beogradu.
– Ova izložba posvećena je stvaralačkom radu, doprinosima Nikole Tesle i vezama koje je on održavao sa Francuskom. Na postavci su prikazani vizuali sa odabranim tekstovima koji prate priču o životu i radu jednog od najvećih umova svih vremena. Prezentaciju upotpunjava i određeni broj radnih modela Teslinih pronalazaka, film o Teslinom životu i animacija Teslinih motora. Cilj izložbe je da ukaže na izuzetan doprinos velikog srpskog pronalazača na polju nauke – kažu u Muzeju Nikole Tesle.
Ovaj muzej je do sada gostovao u mnogim gradovima širom sveta, a deo bogate muzejske kolekcije imali su priliku da vide posetioci u Atini, Solunu, Milanu, Trstu, Barseloni, Šangaju, Hofu, Buenos Ajresu i drugim gradovima širom sveta. Izložba u Parizu biće otvorena do 26. maja, prenosi Politika.

Izvor: eKapija.com

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!