fbpx

Izložba Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti do 8. avgusta

museum-1029323__340

Jednu od najposećenijih izložbi u Beogradu ove godine, “Jedan minut zauvek”, austrijskog umetnika Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti zainteresovani će moći da posete do ponedeljka, 8. avgusta.
Nakon toga muzej se privremeno zatvara do 24. septembra zbog postavke nove izložbe.
Poslednja prilika za javno vođenje kroz interesantnu Vurmovu postavku pruža se u četvrtak u 17:30 i subotu u 13 sati, a zbog ograničenog broja, za vođenje je obavezno prijavljivanje unapred putem mejl adrese: info@msub.org.rs.
Izložba “Jedan minut zauvek” otvorena je 7. aprila, kao prva samostalna izložba istaknutog austrijskog umetnika u Srbiji i njegova prva velika izložba na Balkanu. Kustosi izložbe su Maja Kolarić i Žerom Sans.
Umetnik je 30. maja ispred Muzeja savremene umetnosti umetnik održao javno predavanje tokom kog se osvrnuo na najznačajnije momente svoje bogate tridesetogodišnje karijere.
Tokom trajanja izložbe Univerzitet umetnosti u Beogradu dodelio mu je počasni doktorat, čime je Vurm postao tek deseti dobitnik te počasne akademske titule u višedecenijskoj istoriji Univerziteta. Titula mu je dodeljena zbog izuzetne međunarodne reputacije i doprinosa likovnim umetnostima.
Pre nedelju dana u poseti Muzeju savremene umetnosti bili su dr Klaus Albreht Šreder, direktor muzeja Albertina, i Angela Štif dirktorka muzeja Albertina modern iz Beča koja sprema veliku Vurmovu izložbu za 2024. godinu.
Do sada su održana brojna vođenja za učenika škola iz cele Srbije, i brojne posete ambasodora.
Od 9. avgusta muzej će biti privremeno zatvaren za posetioce do 24. septembra zbog postavke nove izložbe.Za to vreme možete posetiti izložbe u Salonu MSUB “Prepreka ili prag”, umetnice Sanje Latinović, a u Galeriji – legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića grupni izložbu “Stavovi i forme/ Umetnost kao forma mišljenja”.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!