fbpx

Izgradnja rafting staze u Zubinom Potoku za unapređenje turističkih potencijala 

0A6B40CF-63EA-4877-9F36-4BD7AD89E813

Polaganjem kamena temeljca u Zubinom Potoku počela je gradnja rafting staze sa pratećim sadržajima u okviru školskog rekreativnog centra u ovoj opštini.

Ovaj značajan kapitalni projekat finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju, a njime je obuhvaćeno uređenje korita reke Ibar i obale u dužini od jednog kilometra, izrada bukova i prepreka na stazi, kao i pristupnih puteva za prevoz opreme do startne i ciljne ravni i uređenje i obezbeđenje dela obale u dužini od 150 metara, gde će biti izgrađene moderne tribine kapaciteta do 1.000 mesta, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Dužina rafting ili kajakaške staze može biti od 350 metara do jednog kilometra u zavisnosti od discipline i tipa takmičenja koji se organizuje.
Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije zadužena za infrastrukturne projekte Jelena Stojković ukazala je na višestruku korist od ovog projekta, koji će i značajno unaprediti turističke potencijale opštine Zubin Potok, koja svake godine beleži sve više poseta sportsko-rekreativnog karaktera i pospešiti sportske aktivnosti dece i omladine.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!