fbpx

Izgradnja luksuznog hotela Liko Soho Group u Baru donosi 1.200 radnih mesta

hotel room

Predsednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predrag Mitrović ugostio je u utorak Igora Lisova, osnivača i predsednika ukrajinske kompanije Liko Holding – investitora projekta izgradnje luksuznog hotela u Baru i prvog potpredsednika Konfederacije graditelja Ukrajine.

Predsednik Mitrović je upoznao Lisova sa aktuelnim i planiranim aktivnostima UPCG, trenutnom ekonomskom situacijom, te privrednim potencijalima i uslovima poslovanja u Crnoj Gori. Posebno je apostrofirano pitanje Programa ekonomskog državljanstva, kao značajnog instrumenta privlačenja direktnih stranih investicija, a koji ističe krajem ove godine.

Učesnici su se složili da je isti potrebno zadržati, ali treba što hitnije reformisati i omogućiti njegov nastavak u formatu koji će počivati na jasnim i precizno definisanim okvirima i punoj transparentnosti svih procedura.

Sastanak je bio prilika da se razmene informacije po pitanju budućih planova ukrajinsko-crnogorske kompanije Liko Soho Group u delu izgradnje luksuznog hotela sa pet zvezdica u Baru. Kako je navedeno, radi se o investiciji vrednoj 150 miliona eura, u sklopu koje će biti izgrađeno oko 300 smeštajnih jedinica, pet restorana, caffe bar, spa centar, igraonicu, kazino i retail zonu. 

Po završetku projekta, očekuje se otvaranje oko 1.200 radnih mesta. Kako je objašnjeno, planirani projekat predstavlja izuzetnu investicionu šansu kako za grad Bar, tako i celu Crnu Goru.

Uz Mitrovića i Lisova, sastanku u UPCG prisustvovali su i Rade Vujačić, generalni direktor Soho Group koji je, ujedno, i predsednik Udruženja privrednika Bara i počasni konzul Gruzije u Crnoj Gori, te predstavnici UPCG – generalna sekretarka Suzana Radulović, savetnik za pravna pitanja Filip Lazović i savetnica u sektoru za PR i marketing Marina Jovanović.

Igor Lisov je osnivač i predsednik ukrajinske kompanije Liko Holding koja skoro 30 godina sprovodi projekte vezane za izgradnju nekretnina, čime je stekla status lidera među građevinskim i razvojnim kompanijama u toj zemlji. Lisov je dobitnik najprestižnije građevinske nagrade Ukrajine “IBuild”, odlikovan je Ordenom za zasluge II i III stepena i nosi počasnu titulu “Zaslužni graditelj Ukrajine”.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!