fbpx

Italija se od ponedeljka vraća u “belu zonu”

Venice

Zelena propusnica, maske, 80 odsto imunizovanih građana i dnevni broj novo zaraženih oko 3000 na 60 miliona stanovnika, doveli su do toga da italijanska vlada donese odluku o skoro kompletnom povratku normalnom životu otvarajući pozorišta, bioskope i muzeje sa 100 odsto kapaciteta. – navodi portal RTS.

Italija se vraća društvenom životu i bliskosti jer je italijanska vlada otišla čak i dalje od preporuka kriznog štaba te odlučila da Italija može potpuno da se otvori. – piše na RTS-u.

Naime, što se tiče bioskopa, pozorišta, koncerata i muzeja publika može u potpunosti da se vrati u sale i galerije ukoliko poseduje Zelenu propusnicu, maske u zatvorenom a ukinuta je distanca od jednog metra. – piše RTS.

Dobra vest je stigla i za vlasnike diskoteka koje su zatvorene već godinu i po dana i koji će moći da popune 50 odsto od svog kapaciteta. Što se sporta tiče u sportskim salama dozvoljeni kapacitet je od 60 odsto, a na stadionima 75 odsto.

Sa Zelenom propusnicom je dakle moguće vratiti se normalnom životu što ne važi za mlađe od 12 godina kao i za osobe koje ne mogu da se vakcinišu iz zdravstvenih razloga. Maska je obavezna u svakom zatvorenom prostoru.

Italija se od ponedeljka čitava vraća u “belu zonu”, a ukoliko bi se neki od regiona vratio u žutu primenjivaće se mere restrikcija kao i do sada. – piše RTS.

Izvor: RTS

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!