fbpx

Italian Exhibition Group, prvi kvartal 2022. prevazilazi očekivanja

conference-3518465_1920

Italian Exhibition Group, kompanija koja se nalazi na Euronext Milanu, sjajno je zaključila prva tri meseca 2022. godine. U stvari, nedavno je Upravni odbor IEG-a odobrio privremeni izveštaj menadžmenta 31. marta 2022. koji je premašio očekivanja.

Prihodi su iznosili 38 miliona evra, što je povećanje od 35,6 miliona evra u odnosu na prvi kvartal 2021. tokom kojeg su se događaji zbog pandemije odvijali samo u digitalnom formatu.

Prema rečima Corrado Perabonija, generalnog direktora IEG-a: „Učešće zabeleženo tokom događaja u ovom prvom tromesečju i postignuti rezultati, kako u pogledu obima, tako iu održavanju primenjenih cena, sugerišu da možemo staviti najmračniji period ove pandemije, koji zadao težak udarac sajmovima širom sveta, iza nas. U martu smo organizovali međunarodne sajmove od primarnog značaja za Grupaciju, kao što su Vicenzaoro i Sigep, zastavnici Made in Itali u svetu za nakit i hranu. Brojke pokazuju da smo bili u mogućnosti da pogledamo dalje kako bismo postigli svoje ciljeve i dalji rast.”

EBITDA Grupe, jednaka 7,0 miliona evra, takođe je u porastu: + 14,2 miliona evra u poređenju sa istim kvartalom 2021. godine kada je zabeležila gubitak od 7,2 miliona evra.

Kongresni prostor je takođe pokazao dobre rezultate: u prvom kvartalu 2022. održano je 12 kongresa na dva mesta Palacongressi u Riminiju i Kongresnom centru u Vićenci, koji su ostvarili zajednički prihod od 1,5 miliona evra i pokazali oporavak od 1,3 miliona evra u poređenju sa istim period u 2021.

Izvor: Travel Daily News

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!