fbpx

Istočnoj Srbiji i Podunavlju 650.000 EUR za infrastrukturu, unapređenje turizma i očuvanje kulturnog nasleđa 

52562B42-A43D-49CF-9583-02BA44434ABB

Predstavnici opština Negotin, Kladovo, Majdanpek, Golubac, Veliko Gradište i gradova Zaječar i Smederevo obuhvaćenih projektom “#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam” potpisali su Memorandum o razumevanju sa GIZ-om radi sprovođenja projekata u turizmu.
Kroz projekat će biti uloženo 650.000 EUR za infrastrukturne programe razvoja i unapređenja turizma i očuvanja kulturnog nasleđa u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju.
Memorandum o razumevanju sa GIZ-om sa Aleksanderom Becom, vođom projekta potpisali su i predsednici opština i gradova Timočke i Negotinske krajine: Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, Dragan Popović, predsednik opštine Majdanpek, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, kao i predsednici ostalih opština i gradova koji učestvuju u ovom projektu.
Opština Negotin će realizovati multi partnerski projekat, vredan više od 99.000 EUR, u saradnji sa Turističkom organizacijom, Muzejom Krajine i Regionalnom agencijom za razvoj Istočne Srbije (RARIS).
Projekat predviđa izgradnju mokrog čvora za potrebe Mokranjčeve kuće, renoviranje Turističkog informacionog centra i unapređenje marketinga i promocije, kroz tradicionalne kanale i u digitalnom okruženju.
opštini Majdanpek, koja je pojedinačno i najveći dobitnik sredstava u okviru ovog programa, sa 175.000 EUR finansiraće se izgradnja pešačke staze do Trajanove table, kao i uređenje otvorene turističke pijace u Donjem Milanovcu, sa 32 drvena kioska, u kojima bi lokalni poljoprivrednici i zanatlije prodavali svoje tradicionalne proizvode.
Kladovu se sa nešto više od 78.000 EUR rekonstruiše pristup tvrđavi Fetislam, koja se rekonstruiše kroz drugu komponentu projekta “#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam”. Projektom će biti napravljena pešačka i biciklistička staza u šancu tvrđave koji okružuje ceo lokalitet, što će omogućiti bezbednije kretanje posetilaca.
Zaječaru će sa preko 79.000 EUR biti završen omladinski kamp u spomen parku Šuma Kraljevica, namenjen učesnicima kulturnih, sportskih, obrazovnih, muzičkih, omladinskih i drugih manifestacija koje grad organizuje.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!