fbpx

Investitor sa Bliskog istoka zainteresovan da uloži 300 mil EUR u turizam Crne Gore

montenegro-4404726_1280

Investitori sa Bliskog istoka zainteresovani su za ulaganje u Crnu Goru, saopšteno je na Montenegro Business forumu u okviru obeležavanja Nacionalnog dana Crne Gore na Svetskoj izložbi u Dubaiju. Kako je saopšteno, postoje najave investitora koji bi uložio 300 mil EUR u turističke kapacitete.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, u okviru obeležavanja Nacionalnog dana Crne Gore na Svetskoj izložbi u Dubaiju, održan je Montenegro Business forum na kojem su predstavljeni investicioni potencijali Crne Gore, ali i neke od uspešnih priča realizovanih u prethodnom periodu.
Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović govorio je o povoljnom poslovnom ambijentu koji je Vlada uspostavila nakon samo godinu dana rada, a koji je presudan za privlačenje novih investitora.
On je, kako se navodi, predstavio modele upravljanja ekonomijom koji su doveli do najvećeg oporavka u Evropi, program Evropa sad i deset značajnih razloga za investiranje, a koji su Crnoj Gori obezbedili povoljan investicioni imidž.

– Nakon izvanredne proslave Nacionalnog dana ovdje na Expo 2020, iskoristili smo priliku da na Montenegro Business forumu u Dubaiju još jednom pokažemo koji su to razlozi zbog kojih bi investitori trebalo da dođu i ulažu u Crnu Goru – kazao je Milatović.

Tom prilikom, Milatović je izdvojio deset ključnih tačaka zbog kojih bi trebalo investirati u Crnu Goru, a direktor Agencije za investicije i predsednici opština govorili su o svim sektorima i opštinama koje su povoljne za investicije.

– Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas na MBF potpisali Sporazum između dvije privredne komore, što je važan korak u osnaživanju ekonomske saradnje naše dvije države – naveo je Milatović.
Prema njegovim riječima, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) jedan su od najvećih investitora u Crnoj Gori i država želi da to unaprijedi.

– Najava za investicije je mnogo, a prisutna je i velika delegacija privrednika uz Privrednu komoru Crne Gore tako da je razmjena iskustava i mogućih prilika veoma dobra i intenzivna i mislim da će to rezultirati većim prisustvom UAE u Crnoj Gori na obostrano zadovoljstvo – kazao je Milatović.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!