fbpx

Inspekcija u Hrvatskoj obavila 60.800 nadzora u ugostiteljskim objektima, utvrđena nepravilnosti u samo 1,1% slučaja

cafe-984275_1920

Ravnatelj Civilne zaštite RH i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut rekao je u utorak kako su inspektori na terenu utvrdili da je najveći problem prepunjenost i nenošenje maski.

Najveća pažnja stavljena je na ugostiteljske objekte i dućane, a najveća nesukladnost je nedovoljan razmak, prepunjenosti objekata i nenošenje maski, istaknuo je Trut u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog”.

Od otvaranja terasa inspekcija je obavila 60.800 nadzora vezanih uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. To je velika brojka, rekao je te dodao da je pritom bilo 685 nepravilnosti. Usmeno su, kaže, izdana 733 upozorenja, temeljem kojih su vlasnici lokala ili objekata to odmah ispravili.

Trut je izvijestio da je utvrđen 341 prekršaj, izdano je 89 prekršajnih naloga, ostalo su pisana upozorenja, a policija je provela postupak za šest kaznenih djela.

Dodao je kako većina ugostitelja i drugih poštuje mjere, a manji broj ne te napomenuo da su imali sastanak s udrugom ugostitelja koji, kako je rekao, sami traže da inspekcija izlazi na teren i upozorava one koji krše propise. Jer, dodao je, ako ćemo se svi pridržavati propisanih mjera, zaraza će biti manja i bit će veća mogućnost rada.

Sukladno službenim podacima Ravnateljstva civilne zaštite, u mjesecu ožujku izvršeno je 60.800 nadzora, a utvrđeno je 685 nepravilnosti ili 1,1%, od čega je 36 ugostitelja pružalo usluge u zatvorenom prostoru ili 0,06%, radno vrijeme prekršeno je 6 puta ili 0,009%, a napisano je i 4 prekršajna naloga ili 0,006%” istakuli su iz Nacionalne udruge ugostitelja.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!