fbpx

Inicijativa TAS najavljuje tužbe zbog propusta u realizaciji kredita Fonda za razvoj

7AD90629-06AB-4481-ABD9-81E98CEB4197

Inicijativa TAS – Udruženje turističkih agencija i turističkih radnika Srbije, najavila je pokretanje tužbe protiv direktorke Fonda za razvoj i predsednice Vlade Srbije i predsednice Upravnog odbora Fonda za razvoj (ministarka privrede).
Inicijativa je saopštila da će u petak 18. februara u Medija centru u Beogradu organizovati Okrugli sto na kojem će predstaviti probleme sa kreditima Fonda za razvoj.
– Prezentovaćemo dokazni materijal koji u svemu potvrđuje brojne propuste i zahtevaćemo pod hitnu reakciju tužilaštva po ovom pitanju i utrvrđivanje odgovornosti – navodi se u saopštenju Udruženja koje navodi da je u više navrata upozoravalo na probleme sa kojima se susreću sektori MSP i turizma.

Inicijativa TAS navodi da “agonija zvana krediti za likvidnost Fonda za razvoj Republike Srbije još nije okončana a traje od aprila 2020. godine”.

– Krediti za likvidnost za najugroženije sektore su mera Vlade u vidu paketa pomoći privredi. Vlada je donela Uredbu po kojoj će se odobravati krediti a koju je trebalo da sprovede Fond za razvoj. Uredba nije sprovedena, zahtevi za kredite nisu obrađeni u zadatom roku, 31.12.2020. godine – stoji u dopisu Udurženja.

Udrućenje dodaje da su u radu Fonda za razvoj “uočene brojne nepravilnosti u pogledu metodologije obrade pristigle dokumentacije, odnosno sistematizacije i jasnog određivanja kriterijuma po kojima će se krediti odobravati”, te da je “s tim u vezi opravdana sumnja da je Fond za razvoj radio po Zakonu”.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!