fbpx

Influenseri i blogeri obilaze najatraktivnije lokacije srednje i južne Dalmacije

B1D02D0B-CF5A-4E35-B620-B8EDBB095079

Influenseri, blogeri i jutjuberi iz Austrije, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i Švedske krstariće srednjom i južnom Dalmacijom od 11. do 18. juna i posetiće njene najatraktivnije lokacije kao što su Split, Makarska, ostrva Brač, Hvar, Vis, Korčula, Mljet, Šipan, a za sam kraj videće i biser juga Dubrovnik. Cilj ovog projekta je promoviranje nautičkog turizma i hrvatskih otoka na najvažnijim emitivnim tržištima s posebnim fokusom na mlađu populaciju koju privlače atraktivni i zanimljivi sadržaji.

„Nautika je jedan od glavnih aduta hrvatske turističke ponude koji ističe ono najlepše što Hrvatska ima i nudi svetu. Živimo u vremenu naglog širenja informacija i generacija koje prvenstveno koriste društvene mreže kao glavni kanal komunikacije, pa smo nastavili sa praksom organizovanja putovanja za influensere, blogere i jutjubere na predstavljanje hrvatskih ostrva, turističkih atrakcija, autohtonih otočkih običaja, kulture, istorije i eno-gastronomije srednje i južne Dalmacije“, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodajući kako veruje da će brojni pratioci kreativnog izdanja blogera i influensera biti zanimljiv motiv da posete i istraže Hrvatsku.

U lepotama srednje i južne Dalmacije uživaju Lauren Crowe, britanska influenserka koja vodi Instagram profil specijalizovan za modu, slobodno vreme, stil života i putovanja, Audrey Azzar, francuska video blogerka čiji Youtube kanal pokriva putovanja, ples, zabavu i zdravu ishranu. 

Svoje utiske izneli su i Nemica Katrin Bachmann, autorka bloga BeforeWeDie, specijalizovanog za putovanja i zdrav život.

Austrijanka Sabine Knoll, čiji blog Austrianoutdooraddict pokriva putovanja, zaštitu životne sredine i planinarenje, i engleska influenserka Jessica Sheppard, koja voli putovanja i stil života, naše primorje, teme i modni sadržaj. 

Šveđanka Filippa Toremo fokusirana je na slobodno vreme, modu i lepotu na svom Instagram i TikTok profilu toremofilippa, dok Nemica Sonja Dilani na svom blogu blogu Lifestylecircus piše o iskustvima sa svojih brojnih putovanja, odličnoj gastronomiji, zaštiti životne sredine i zdravom načinu života.

Putovanje je organizovala Hrvatska turistička zajednica u saradnji sa KatarinaLine cruising i sistemom turističkih zajednica, posebno Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije, Hvara, Visa, Komiže, Starigrada, Bola, Makarske, Mljeta, Korčule, Dubrovnika i Nautičkog centra Komiža d.o.o.

Dodajmo da je Hrvatska u samom vrhu Mediterana po nautičkom turizmu, što potvrđuju i najnoviji podaci sistema e-Crev, prema kojima je do sada u nautičkoj istoriji ove godine ostvareno preko 662 hiljade noćenja to predstavlja 92% rezultata iz istog rekordnog perioda 2019. godine.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

Fotografija: Hrvatska turistička zajednica

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!