fbpx

I pored pandemije crnogorski građani rado putuju – Rasprodati gotovo svi aranžmani, svi putevi vode u Istanbul

traveler-5211183_1920

Turisti ne mogu da ugroze neku destinaciju i Crna Gora treba da dozvoli turistima da dolaze, saopštio je izvršni direktor turističke agencije Galileo, Srđan Kovačević.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore rekao da i pored pandemije postoji veliko interesovanje crnogorskih građana za putovanja, kao i da su skoro rasprodati svi aranžmani koji su u ponudi.

– Ljudi su bili zatvoreni godinu i po, veliko je interesovanje. Sezona je bila ohrabrujuća i imali smo brojna putovanja. Svi putevi trenutno vode ka Istanbulu. Svi avionski aranžmani koje smo realizovali ove jeseni išli su preko Istanbula – kazao je Kovačević, prenosi portal RTCG.

On je dodao da putuju stalni putnici i to uglavnom oni vakcinisani.

– Statistika je pokazala da je u grupama putovalo od 85% vakcinisanih, pa na više. U pojedinim grupama bilo je i do 100% vakcinisanih. Tako da, čini mi se da, sada putuju vakcinisani – naveo je Kovačević.

On je podsetio da je letnja sezona bila bolja od prethodne.

– Imali smo dosta putnika, uglavnom individualnih i putovalo se ka standardnim destinacijama kao što su Egipat, Turska i Grčka – rekao je Kovačević.

Za putovanja tokom novogodišnjih praznika, aranžmani su skoro rasprodati.

– Okolnosti su takve da za novogodišne praznike nemamo neku posebnu ponudu putovanja. Imamo ponudu za zemlje koje nam to dozvoljavaju. Interesovanje je veliko i već sada, mesec i po pred polazak, imamo skoro rasprodate aranžmane za destinacije koje smo ponudili, a to su zemlje okruženja, Grčka, Mađarska, Hrvatska i Turska – kazao je Kovačević.

Govoreći o poslovanju turističkih agencija tokom pandemije, on je naveo da turizam prvi oseti sve probleme, kao i da će osećati i posledice.

– Situacija je loša, ali se nadamo da će ići ka boljem. Nacionalna avio kompanija je uvek podrška svakoj turističkoj agenciji u zemlji. Najbolje smo sarađivali sa Montenegro Airlinesom (MA), a planiramo tako da sarađujemo i sa novom. Potrebno je samo da se okolnosti promene – poručio je Kovačević.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!