fbpx

Hvar, osrtvo koje je godinama na filmskoj karti sveta

croatia-g425aa8bc1_1920

Ostrvo Hvar je oduvek imao svoje mesto na svetskoj filmskoj sceni i odlično je mesto za snimanje filmova i serija.

Tako je prošlo leto, snimljen američki reality show, jedan od najpopularnijih globalnih reality showova svih vremena, a sniman je upravo u gradu Hvaru i u hotelu Amfora. Reč je o showu koji je osvojio više od trideset zemalja širom sveta The Bachelor, odnosno Gospodin Savršeni.

Epizoda će se emitovati u ponedjeljak, 14. februara, na programu popularne američke televizijske kuće ABC. Prikazatće slikovito ostrvo Hvar koji je proglašen najboljim ostrvom u Evropi po uglednom časopisu Condé Nast Traveler, dok će hotel Amfora biti domaćin reality zvezdama punih nedelju dana.

Više informacija o Gospodinu Savršenom na linku

U nekoliko godina filmski turizam postao je novi trend putovanja mnogih turista koji se žele slikati ili obići lokacije njihovih omiljenih filmova ili serija. No, ostrvo Hvar je već pre nekih pedesetak godina prepoznat kao svetska filmska lokacija, kada se snimao dugometražni film Dubina od poznatog američkog reditelja Orsona Wellesa.

Snimljen je i Odisej, o najpoznatijem istraživaču podmorja, Jacques Cousteau. Velik se deo snimanja filma odvijao na lokacijama u gradu Hvaru, Jelsi, Stari Gradu te Paklenim ostrvima. Pre nekoliko godina na Hvaru snimljena je reklama i za Jean Paul Gaultier, koja uključuje prekrasne prizore sa šljunkovite plaže Dubovica te popularna hvarska šetališta u centru grada Hvara. 

Od reality-a se snimao Američki show WAGS Miami – žene američkih sportista. Snimanje se odvijalo po celom ostrvu, te u hotelima Amfora i Adriana. Reality se prikazivao na E! Entertainment, deo NBCU Universal-a.

Ujedno se i snimio bitanski reality show Made in Chelsea, koji je uključivao razne ostrvske lokacije i služio je kao izvrsna reklama koja je privukla mlade Britance u ovu poželjnu destinaciju. Prošle godine ujedno je snimljena popularna NetFlix-ova kulinarska serija Somebody Feed Phil. Snimanje se odvijalo na lokacijama u hotelu Palace Elisabeth i u gradu Hvaru.

Izvor: HrTurizam

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!