fbpx

HTZ u Njujorku na godišnjoj ACAP konferenciji

54C06C90-7041-453B-A035-38221CC659C8

Glavne teme konferencije – inovacije, saradnja i održivost

Ove godine Udruženje hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) održava godišnju konferenciju od 16. do 19. juna u njujorškom atletskom klubu (NIAC) pod nazivom „Razvojno razmišljanje: inovacija, saradnja i održivost“ („An Evolving Mindset: Innovation , Collaboration and Sustainabiliti.“) Hrvatska turistička zajednica i Ured HTZ-a u Njujorku učestvuju u višednevnom konferencijskom programu koji uključuje osam panel diskusija sa vodećim stručnjacima iz različitih oblasti.

Konferenciji prisustvuje Kristjan Staničić, direktor HTZ-a: „Konferencija je okupila više od 300 profesionalaca, među kojima su mnogi Hrvati sa vrlo uspešnim stranim karijerama i poslovnim projektima, a ima i mnogo potencijalnih partnera koji su zainteresovani za Hrvatsku. U takvom ambijentu cilj nam je da istaknemo ono najbolje od hrvatskog turizma, po čemu je naša zemlja najprepoznatljivija u globalnom kontekstu. Sigurni smo u mnoge pozitivne efekte za našu zemlju u celini, jer ćemo tokom konferencije, pored turizma, govoriti i o mnogim drugim sektorima i oblastima u kojima postoji prostor za razmenu ideja, dodatno umrežavanje i saradnju koja će na kraju dati rezultat u konkretnim projektima.”, smatra Staničić, dodatno naglašavajući da je tržište SAD i najvažnije udaljeno tržište za hrvatski turizam, sa kojeg ostvarujemo najveći turistički promet.

Saradnja Hrvatske turističke zajednice i Udruge hrvatsko-američkih profesionalaca odnosi se na domaćina HTZ-a u večernjem programu konferencije, ali i u okviru panel diskusije.

„Izgradnja održivog turističkog ekosistema“.

(„Building a Sustainable Tourism Ecosystem“). Panel raspravu je moderirala Leila Krešić-Jurić, direktorka Predstavništva HTZ-a u New Yorku, a na njoj su učestvovali Ognjen Bagatin iz Poliklinike Bagatin, Iva Bahunek, šefica Kancelarije HTZ-a u Los Angelesu, Jeana Havidich, šefica radne grupe za medicinski turizam u Dartmouth-Hitchcock, Jan De Jong, suosnivač Webpower Adria te Antonija Urlić, direktorka Udruženja jedinstvenih hrvatskih hotela STORIES. Između ostalog, istaknuto je da je Hrvatska vrlo dobro prepoznata u svetu kao destinacija sa izuzetno očuvanom i bogatom prirodnom baštinom, dok su aktivnosti STORIES-a navedene kao pozitivan primer održivog turizma kroz pažljivo odabrane male i jedinstvene hotele u Hrvatska.

„ACAP konferencija je prvi poslovni skup profesionalaca iz različitih privrednih sektora u Hrvatskoj i SAD nakon pandemije, a HTZ je ponosan partner na konferenciji za koju očekujemo da će kroz umrežavanje hrvatskih kompanija i američkih investitora doneti konkretne poslovne rezultate.Ne radi se samo o turizmu, već o raznim međuzavisnim sektorima, gde je turizam spona, a često i samo prvi korak ka sklapanju poslovne saradnje“, prokomentarisala je Krešić-Jurić.

Da je ACAP konferencija odlična prilika za komercijalne, investicione, poslovne i obrazovne teme potvrđuje prisustvo brojnih uspešnih preduzetnika i biznismena, među kojima su Mate Rimac iz Rimac Technology Emil Tedeschi iz Atlantic Grupe, Silvio Kutić iz Infobipa, Mario Ančić iz One Equity Partners, Pete Radovich iz CBS-a, Alan Sumina iz Nanobita i mnogi drugi.

Takođe, dodajmo da u isto vreme Čikago održava poslovne radionice i predstavlja hrvatsku turističku ponudu kao rezultat saradnje Hrvatske turističke zajednice i Signature Travel Networka poznatog američkog udruženja koje okuplja najuspešnije i najuglednije zainteresovane strane u turističkoj industriji. U Čikagu je, pored HTZ-a, prisutna i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Dodajemo da su Amerikanci prema sistemu eVisitor do sada ove godine u Hrvatskoj ostvarili više od 135.000 dolazaka i više od 420.000 noćenja, što je povećanje od 385 posto u dolascima i 211 posto u noćenjima u odnosu na isti period. prošle godine.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

Fotografija: Hrvatska turistička zajednica

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!