fbpx

HTZ predstavio hrvatsku turističku ponudu na sajmu BMT u Napulju

Dubrovnik

Borsa Mediterranea del turismo (BMT), najvažniji međunarodni sajam turističkih profesionalaca na jugu Italije, održao se u Napulju od 18. do 20. juna. Hrvatska turistička zajednica i njeno Predstavništvo u Italiji predstavili su hrvatsku turističku ponudu, uz učešće nacionalnog brodara Jadrolinije, koji je turističkim agentima predstavio svoje linije iz Hrvatske prema Italiji.

„Ovo je prvi sajam na jugu Italije u prisutnosti publike od pojave pandemije korona virusa koji je okupio italijanske i inostrane turističke radnike. Na sajmu vlada veliki optimizam i želja za ponovnim pokretanjem turizma i turističkih putovanja. Brojne turističke agente i predstavnike medija ovom prilikom smo informisali o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, uslovima ulaska u zemlju, nacionalnoj oznaci sigurnosti Safe stay in Croatia, portalu Enter Croatia, sistemu eVisitor za nautičare, te aktualnoj pozivnoj kampanji Trust me, I’ve been there“, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji, dodavši kako je sajam organizovan u skladu sa svim epidemiološkim merama i protokolima.

Vukelić se tokom sajma susrela i sa predsednicom Udruženja italijanskih putničkih agencija FIAVET Ivanom Jelinić te regionalnim predsednikom FIAVET Campania I Basilicata Giuseppeom Scanuom, kao i sa predstavnicima aviokompanija Vueling, Volotea, brodarima MSC crociere i SNAV. U razgovoru sa partnerima na tržištu Italije naglašeno je da interes za Hrvatskom postoji, posebno u segmentu grupnih putovanja, putovanja za mlade i nautike.

Da interes za Hrvatskom postoji potvrđuju i TV ekipe RAI 1 i RAI 3 koje su ovih dana snimale delove hrvatske obale, dok danas započinje studijsko putovanje novinara mesečnika Nautica, koji broji više od 100.000 čitalaca mesečno, na temu nautičke ponude Kvarnera, odnosno Opatije, Cresa i Lošinja.

Dodajmo kako je štand Hrvatske posetio i ambasador RH u Italiji Jasen Mesić, koji je učestvovao i na svečanom otvaranju sajma na kojem učestvuje preko 200 izlagača, odnosno regija, destinacija, agencija, prevoznika i strukovnih udruženja, dok svoju ponudu na sajmu, uz Hrvatsku, predstavljaju i zemlje kao što su Grčka, Španija, Malta, Slovenija, Tunis, Dubai, Japan i dr.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!