fbpx

HTZ pokrenuo kampanju za promociju cikloturizma na domaćem tržištu

bike-4590169_1920

S ciljem promocije cikloturizma na domaćem tržištu, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pokrenula je promotivnu kampanju „Bicikliraj, istraži i uživaj!“ koja je, između ostalog, fokusirana na EuroVelo 8 rutu koja obuhvata celu hrvatsku obalu, od Istre do Dubrovnika.

Aktivnosti u sklopu kampanje provodiće se narednih mesec dana, na online i offline kanalima komunikacija.

„Cikloturizam je u Hrvatskoj unazad nekoliko godina značajno unapređen te beleži kontinuiran rast potražnje. Kao zemlja imamo vrlo kvalitetnu resursnu osnovu, integrirani smo u EuroVelo mrežu biciklističkih ruta, a deo rute koji prolazi kroz Hrvatsku obuhvata svih sedam jadranskih županija ukupne dužine 1116 kilometara. Verujem kako ćemo ovom kampanjom domaće goste, koji su u dosadašnjem delu godine ostvarili više od 9 miliona noćenja, još više podstaći na otkrivanje Lijepe naše na jedan zanimljiv, zdrav i održiv način“, zaključio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Dodajmo kako je Hrvatska turistička zajednica, u sklopu evropskog projekta MedCycleTour, takođe izradila i posebnu web stranicu „EuroVelo 8“ koja sadrži detaljne tehničke i turističke informacije o ruti, kartografske prikaze i GPX tragove deonica, podatke o vrsti podloga, atrakcijama koje se mogu posetiti na deonicama i dr.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!