fbpx

Hrvatska turistička zajednica objavljuje konkurs za direktore predstavništava na šest tržišta

TV sjednica_1

Juče je u Ministarstvu turizma i sporta u Hrvatskoj održana 7. sednica Turističkog veća Hrvatske turističke zajednice koju je vodila ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića. Na sednici su članovi veća, između ostalog, usvojili odluku o raspisivanju Konkursa za izbor i imenovanje direktora predstavništava HTZ-a na šest tržišta. Naime, s obzirom da direktorima na tržištima Austrije, Češke, Kine, Mađarske, Slovenije i Švedske krajem jun ove godine ističu mandati, veće je donelo odluku o raspisivanju konkursa koji će biti objavljen u roku od sedam dana od dana donošenja ove odluke.

„Uprkos činjenici što je geopolitička situacija za sektor turizma donela neizvesnost i modifikovala planove za turističku 2022. godinu, intenzivno nastavljamo raditi na prilagođavanju aktivnosti kojima ćemo zadržati status odgovorne i poželjne turističke destinacije. Na naša emitivna tržišta uz poruku odgovornosti destinacije i fleksibilnosti rezervacija, šaljemo i poruku ekološke, ekonomske i društvene održivosti. Odluke koje su donešene na današnjoj sednici Turističkog veća omogućiće nam da adekvatno odgovorimo na izazove s kojima se turizam susreće, ali i zadržimo poziciju jedne od najuspešnijih destinacija Mediterana“, naglasila je ministarka Brnjac.

„Osim pandemije, koja je snažno uticala na sektor putovanja u poslednje dve godine, sada uticaj na ukupne trendove ima i situacija u Ukrajini. Kao negativnu posledicu hrvatski turistički sektor za sada samo uočava trend usporavanja rezervacija, ali nema većih otkazivanja, kao ni pada generalnog interesa za putovanjima. Naš je cilj zadržavanje tržišne vidljivosti i kvalitetnih odnosa s partnerima, odnosno želimo pozicionirati našu zemlju kao sigurnu i dobro pripremljenu destinaciju koja svoje goste privlači atraktivnom i kvalitetnom ponudom. Upravo su današnje odluke Turističkog veća usmerene ka postizanju navedenih ciljeva“, izjavio je direktor Staničić.

Članovi veća su takođe usvojili i odluke o raspisivanju Poziva za iskaz interesa za sprovođenje marketinške saradnje s organizatorima TOP događanja u 2022. godini, odnosno Poziva za iskaz interesa za sprovođenje marketinške saradnje s vrhunskim hrvatskim sportistima u 2022. godini. Cilj saradnje s organizatorima TOP događanja je podizanje svesti o Hrvatskoj kao atraktivnoj celogodišnjoj turističkoj destinaciji raznovrsne turističke ponude, a što će pozitivno uticati i na povećanje turističkog prometa te opšte potrošnje. Dodatna vidljivost nacionalnog turističkog brenda osiguraće se kroz saradnje s aktivnim vrhunskim hrvatskim sportašima kroz sprovođenje raznih promotivnih aktivnosti na kanalima komunikacije i oglašavanja.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

Fotografije: Hrvatska turistička zajednica

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!