fbpx

HTZ i ove godine dodeljuje podršku za razvoj programa destinacijskih menadžment kompanija

Split, Hrvatska

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je Javni poziv za dodelu podrška male vrednosti namenjenih razvoju programa destinacijskih menadžment kompanija. Reč je o pozivu koji je raspisan na temelju Programa dodele podrške male vrednosti (de minimis potpora) za razvoj turističkog sektora u 2022. te putem kojeg će se dodeljivati novčana sredstva namenjena programima razvoja i uvođenja složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa.

„Putem ovog Javnog poziva ciljano potičemo aktivaciju neiskorištenih turističkih resursa, ali i kreiranje novih motiva dolazaka turista kroz razvoj turističke ponude i inovativnih proizvoda. Upravo je to jedan od načina na koji možemo pozitivno utjecati na produljenje sezone, odnosno povećanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone te na kontinentu“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, pozvavši sve zainteresirane subjekte da prijave svoje projekte.

Dodatni ciljevi ovog Javnog poziva uključuju stvaranje prepoznatljivog imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa, ali i tržišnoj valorizaciji složenih turističkih proizvoda koji mogu biti motiv dolaska turista u pojedinu destinaciju. Takođe, svim korisnicima podrške biće osigurana tehnička i savetodavna podrška u pitanjima pripreme i sprovođenja poslovnog plana i modela DMK, kao i u vidu podrške u pitanjima razvoja novih složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa.

Prijave na Javni poziv, koji je objavljen na websajtu Hrvatske turističke zajednice, primaju se do 31. ožujka 2022. godine u elektronskom obliku putem ove linka te u pisanom obliku na adresi Hrvatske turističke zajednice.  

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!