fbpx

Hrvatskoj u Majamiju dodeljeni „turistički Oskari“ Travvy Awards 2021.

croatia-1185084_1280

Odlične vesti za Hrvatsku i hrvatski turizam stižu sa sinošnje ceremonije sedmog izdanja dodele prestižnih američkih turističkih nagrada Travvy Awards, koja se održala u Miami Beach Convention Center-u.

Hrvatska turistička zajednica osvojila je srebrnu nagradu u kategoriji najbolje evropske turističke organizacije, dok je Hrvatskoj pripala bronza u kategoriji najbolje destinacije na Mediteranu.

Ova priznanja zlatnoga sjaja, koja se popularno i često nazivaju “turističkim Oskarom”, ispred Hrvatske turističke zajednice je preuzela Ina Rodin, direktorka Predstavništva HTZ-a u New Yorku.

„Oduševljeni smo što je Hrvatska i dalje popularna među najboljim ambasadorima, turističkim agentima i njihovim klijentima. Dobiti dva Travvy priznanja u kategoriji najbolje mediteranske destinacije i evropske turističke organizacije odlična je uvertira u 2022. godinu. Ovo priznanje od strane vodećih stručnjaka u industriji zasigurno nam daje vetar u leđa te je dokaz vrednog rada, predanosti i sveukupnog nastojanja Hrvatske turističke zajednice i naših turističkih kolega iz cele zemlje da prikažu Hrvatsku u najboljem svetlu kao destinaciju koja će uspešno privlačiti američke posetioce i u budućnosti“, poručila je Rodin.

Uz srebro koje je pripalo Hrvatskoj turističkoj zajednici, u kategoriji najbolje evropske turističke organizacije zlato je pripalo Irskoj, dok je u kategoriji najbolje destinacije na Mediteranu, uz bronzanu Hrvatsku, zlato pripalo Grčkoj.

„Osvojiti ovako vredna priznanja u godini obeleženoj globalnom pandemijom korona virusa predstavlja izuzetan uspeh i postignuće celokupnog hrvatskog turističkog sektora, posebno ako znamo da se nagrade dodeljuju prema izboru struke, odnosno turoperatora i turističkih agenata. Uz vrlo dobre rezultate turističkog prometa ostvarenog s američkog tržišta u ovoj godini te uz uvođenje dva direktna leta na relaciji New York – Dubrovnik, ova priznanja predstavljaju dodatnu potvrdu odlične pozicije koju naša zemlja uživa na turističkoj karti sveta. Srebro koje je Hrvatska turistička zajednica osvojila u kategoriji najbolje evropske turističke organizacije za nas predstavlja satisfakciju, veliki vetar u leđa te potvrdu odličnog rada svih mojih saradnika u HTZ-u, ali i dodatnu motivaciju u daljnjim nastojanjima da našu zemlju dodatno približimo ljubiteljima putovanja kao sigurnu, kvalitetnu i sadržajnu destinaciju“, zaključio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Godišnje nagrade Travvy Awards dodeljuju se u organizaciji Northstar Travel Media, LLC s ciljem isticanja najboljih primera izvrsnosti i dostignuća u turističkoj industriji, a dodeljuju se različitim učesnicima kao što su nacionalne turističke organizacije, destinacije, turistički posrednici, proizvodi i dr. Ove godine nagrade su dodeljene na temelju više od 130.000 glasova.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!