fbpx

Hrvatskoj nagrada za najatraktivniju destinaciju u Kini

Split, Hrvatska

Hrvatska je osvojila prestižnu nagradu 2021 Stars Awards u kategoriji najatraktivnije destinacije, a koju dodeljuje specijalizovani kineski travel i lifestyle magazin Travelling Scope, izvestila je Franka Gulin, direktorka Predstavništva HTZ-a u Kini.

„Iako je svečana dodela nagrada trebala biti održana uživo s više od 300 zvanica, zbog mera sigurnosti takva je dodela otkazana, ali nas izuzetno veseli što su nam nagradu osobno uručile Sunny Zhang, generalna menadžerka magazina i Lily Liang, producentkinja i zamenica glavnog urednika ovog popularnog časopisa koji se štampa u mesečnm nivou od 700.000 primeraka. Osvojena nagrada našoj će zemlji osigurati dodatnu vidljivost na velikom kineskom tržištu, kao što je bio slučaj i 2019. godine kada je isti magazin našoj zemlji dodelio nagradu za destinaciju s najboljim kulturnim i istorijskim nasleđem. Na ovom ćemo tržištu i nadalje sprovoditi sve potrebne aktivnosti i susrete s ključnim partnerima kako bi naša zemlja imala što bolju poziciju kada se ponovo aktiviraju putovanja s kineskog tržišta“, poručila je Gulin.

Poziciju Hrvatske kao najatraktivnije destinacije na tržištu Kine komentarisao je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. „Ova nagrada za nas predstavlja veliku satisfakciju i zadovoljstvo, ali i potvrdu da na tržištu Kine radimo jako dobar posao. Reč je o vrlo velikom i zahtevnom tržištu, posebno u okolnostima pandemije koja je značajno usporila turističke tokove između Kine i Evrope uopšteno. Međutim, u budućnosti očekujemo kako će naša zemlja biti jedna od omiljenih destinacija kineskih ljubitelja putovanja, a optimizam na daju povratne informacije partnera te brojne nagrade i priznanja koje je naša zemlja osvojila u Kini“, izjavio je Staničić.

Dodajmo kako se magazin Travelling Scope izdaje od 1980. godine, a reč je o prvom kineskom magazinu koji je isključivo posvećenom turizmu i putovanjima. Uz štampana izdanja, magazin je dostupan i na digitalnim kanalima gde ostvaruju višemilionsku praćenost.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!