fbpx

Hrvatski turizam prelazi 50% prošlogodišnjeg prometa

split-1585464_1920

Hrvatska ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac izrazila je zadovoljstvo tokom turističke sezone u Hrvatskoj, koja je, prema njenim rečima, ostvarila 50% prošlogodišnjeg turističkog prometa, što je 20% više od očekivanja.

– Prema našoj projekciji, ali i projekciji svetske turističke organizacije, trebalo je da budemo na nivou od 30%. Međutim, trenutno prelazimo 50% prošlogodišnjeg prometa i s tim brojkama, kada realno sagledamo sve segmente, možemo biti zadovoljni – rekla je Brnjac novinarima u Barbanu, gde je održana Trka na prstenac.

S takvim rezultatom su zadovoljni s obzirom na situaciju u zemljama u okruženju i drugim mediteranskim zemljama, koje beleže pad prometa od 70% do čak 80%, prenosi Hina.

Ministarka je napomenula da sve zemlje, pa i one koje su Hrvatsku stavili na crvenu listu, prate epidemiološku situaciju i mere revidiraju svake dve nedelje.

– Očekujemo nastavak sezone, ona nije gotova, ali napominjem – samo uz dobre epidemiološke mere i dobro vreme – dodala je Brnjac.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!