fbpx

Hrvatski i slovenski ministri unutrašnjih poslova o režimu prelaska granice

passeport

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović i njegov slovenski kolega Aleš Hojs, u Portorožu su danas, između ostalog, razgovarali o aktuelnim pitanjima vezanim uz režim prelaza granice u vreme dok pandemija koronavisusa još nije savladana.

Oba ministra nakon sastanka, koji je održan u okviru inicijative Brdo-Brijuni, potvrdila su kako su razgovarali o načinima kako olakšati prelazak granice i što će značiti uvođenje digitalnih potvrda o vakcinaciji ili prebolelosti Covida. Hrvatska je već primenila korištenje takvih potvrda koje olakšavaju prelazak granice i one se primenjuju jer je istom programu već pristupilo više država EU-a.

Božinović je svog slovenskog kolegu izvestio kako je Hrvatska spremna na primanje takvih potvrda iz svih država Evropske unije, te kako je od početka juna do sada hrvatskim državljanima već izdato više od 100.000 digitalnih potvrda.

Digitalnim je potvrdama do sada u Hrvatsku ušlo između 8 i 10 hiljada gostiju, najviše iz Poljske i Češke, ali i iz Danske i Nemačke, dodao je. Takvo će rešenje s Covid potvrdama uskoro, po rečima Hojsa, uvesti i Slovenija za svoje građane, čime će se olakšati prelaženje hrvatsko-slovenske granice.

Izvor: Vlada Republike HrvatskeHrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!