fbpx

Hrvatska: Zašto se upisati u digitalni katalog seoskog turizma?

motovun-5629316_1920

Udruženje ruralnog turizma Hrvatske ove godine sprovodi projekat “Stručno osposobljavanje za digitalnu promociju seoskog turizma Republike Hrvatske na domaćem i inostranim tržištima” uz finansijsku potporu Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, te organizacijsku podršku turističkih zajednica, lokalnih akcijskih grupa i članova Udruženja.

U okviru projekta, do sada je organizovano devet edukativnih terenskih radionica za pružaoce usluga seoskog turizma iz Središnje Hrvatske, te 11 radionica za pružaoce usluga s područja Slavonije, Baranje i Podunavlja. Iskustva učesnika su pozitivna i veliki broj njih se odlučio upisati u Digitalni katalog seoskog turizma. Zašto?

“Na radionici sam dobio informacije o važnosti digitalne promocije seoskog turizma. Nakon prezentacije web aplikacije moj-seoski.hr odlučio sam se upisati u aplikaciju kako bi podaci o našem objektu bili uvršteni u Digitalni katalog seoskog turizma koji se objavljuje na web stranici Hrvatske turističke zajednice hrvatska.hr. Sam upis trajao je dvadesetak minuta jer sam pripremio sve potrebne materijale kako je navedeno u korisničkim uputama iz brošure “7 koraka do Vaše promocije na web stranici Croatia.hr”. Smatram da će nam upis u katalog zasigurno povećati vidljivost i posećenost jer želimo privući što više organizovanih grupa koje dolaze posredstvom turističkih agencija. One će informacije o nama, kao i drugim pružaocima usluga u našoj regiji, a koji se upišu u aplikaciju, vrlo jednostavno pronaći u objavljenom katalogu”, napomenuo je Ivan Ožetski, direktor Moslavačke priče iz Velike Ludine.

Inače, aplikacija kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta ima za cilj prikupiti podatke o pružaocima usluga u cilju njihove besplatne promocije i prikupljanja informacija o njihovom poslovanju, a koje će se koristiti u radu Radne grupe za razvoj seoskog turizma koja je nedavno formirana.

Zbog neadekvatnog zakonodavnog okvira, trenutno ne postoji centralna evidencija o pružaocima usluga seoskog turizma što je bio i povod izrade ovog kataloga.

Neslužbene procene govore da se ovim oblikom turizma bavi preko 1.000 poljoprivrednih gazdinstava iz cele Hrvatske. Prikupljene informacije o broju i vrstama pružaoca usluga, njihovoj poljoprivrednoj proizvodnji, te ugostiteljskim i turističkim uslugama koje nude na svojim poljoprivrednim imanjima koristiće se za nadolazeće zakonodavne izmene u cilju definisanja hrvatskog modela seoskog turizma. Skladno zaštiti ličnih podataka, podaci se, osim s Hrvatskom turističkom zajednicom, ne dele s trećim stranama.

Udruženje poziva sve pružaoce usluga seoskog turizma da se što pre upišu u web aplikaciju moj-seoski.hr i time iskoriste pravo na besplatnu promociju na domaćem i inostranim tržištima.

U aplikaciju se upisuju poljoprivredna gazdinstva koja imaju registrovane vinarije, degustacione sale, agroturizam, izletišta, ruralne objekte za smeštaj i slično.

Podaci se mogu menjati 365 dana u godini pri čemu aplikacija predstavlja alat koji je u potpunosti prilagođen pružaocima usluga.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!