fbpx

Hrvatska u fokusu nemačkih turista

Split

Njemačko će se tržište putovanja i turizma ove godine vratiti umjereno, a oporavak će trajati naredne dvije godine, govore podaci i projekcije ITB-a Berlin NOW i Statiste, prenosi fvw.

Ključ oporavka je u tehnološkim inovacijama, domaćem turizmu te personaliziranim putničkim uslugama.

Turistički stručnjaci i velike putničke tvrtke poput TUI-a očekuju da će se tržište brzo oporaviti, iako upozoravaju kako na buduća predviđanja i brzinu oporavka znatno utječu trendovi cijepljenja, razdoblja zaključavanja te epidemiološka situacija. Ipak, očekuje se da će ljudi imati veliku želju da što prije nadoknade posljednjih nekoliko mjeseci propuštenih putničkih iskustava.

Stručnjaci iz Statiste predviđaju kako će tehnološke inovacije imati pozitivan utjecaj na industriju, kao što su personalizirane usluge temeljene na umjetnoj inteligenciji i inovativni oblici promocije turističkih usluga putem VR-a.

Prema Statista’s Mobility Market Outlook ( MMO ) ove godine se predviđa porast globalnog prihoda od putovanja i turizma za preko 50% u odnosu na 2020. Prvi pravi rast prometa može se očekivati od 2023. nadalje, dok MMO-ovi stručnjaci za 2025. godinu predviđaju rast prihoda od gotovo 23% u odnosu na uspješnu 2019. godinu.

Globalno tržište putovanja i turizma trebalo bi se u potpunosti oporaviti od pandemije koronavirusa do 2023. godine“, predviđaju dvije tvrtke.

Domaći turizam kao pokretač turizma

U Njemačkoj i drugim velikim zemljama oporavak bi mogao voditi domaći turizam, koji nije bio toliko ozbiljno pogođen kao međunarodna putovanja, predviđa Statista.

Domaća putovanja u Njemačkoj 2019. godine generirala su prihode od 259 milijardi eura, što čini 85% ukupnih prihoda od turizma u Njemačkoj. Upravo domaći turizam je detektiran kao pokretač turizma, a prema projekciji ITB Berlin i Statiste,očekuje se da će se isti oporaviti već 2022. godine, s prometom na razini 2019. godine.

U međuvremenu, više od polovice njemačkih potrošača bilo bi spremno prihvatiti ograničenja vezana uz koronu na svom mjestu za odmor, govore istraživanja provedenom sredinom prosinca od strane Insa-Consulere za DerTour.

Također, svaka druga osoba, mjere zaštite od korone u destinacijama, kao i ponude turoperatora za fleksibilne otkazivanje i promjene rezervacija, smatraju presudnim prilikom planiranja godišnjeg putovanja.

Važan je i podatak, kako za više od 40% putnika u Njemačkoj, sposobnost brzog povratka u slučaju ponovnog zaključavanja, kao i bliže destinacije, igraju ključne faktore odluke oko odabira destinacije u ovoj godini.

Gotovo trećina (29%) Nijemaca ove godine planira putovanje na europsko odredište, a isti dio planira odmor u Njemačkoj. “Očekujemo veliku potražnju za susjednim zemljama, zajedno s južnim odmaralištima poput Italije i Hrvatske, do kojih možete doći vlastitim automobilom“, izjavio je Ingo Burmester, izvršni direktor DER Touristik Central Europe. Također, ove godine se u Njemačkoj očekuje i velika potražnju za Turskom i Grčkom.

Zaključno, Hrvatska je svakako u fokusu njemačkih turista te nam trenutna istraživanja idu u korist. Opet naglašavam, percepcija sigurnosti i komunikacija igrat će ključnu ulogu ove godine.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!