fbpx

Hrvatska turistička zajednica ušla u Odbor pridruženih članova Svetske turističke organizacije

business-meeting-5395567_1920

Hrvatska turistička zajednica izabrana je za članicu Odbora pridruženih članova Svetske turističke organizacije (UNWTO) za razdoblje od 2022. do 2025. godine.

Reč je o velikom međunarodnom uspehu Hrvatske turističke zajednice koja je po prvi puta postala član ovog Odbora kog ukupno čine 23 pridružene članice i koji deluje kao savetodavno telo Glavnog sekretara UNWTO-a.

„Članstvo Hrvatske turističke zajednice u Odboru pridruženih članova predstavlja veliko priznanje, ali i potvrdu sve bolje međunarodne pozicije koju Hrvatska zauzima na svetskoj turističkoj karti. Kroz rad odbora bićemo u prilici još snažnije doprinositi novim razvojnim politikama i strategijama na globalnom nivou, odnosno raditi na ostvarenju zacrtanih strateških ciljeva Svetske turističke organizacije“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, naglasivši kako će ovo članstvo zasigurno doprineti i daljem jačanju prepoznatljivosti Hrvatske kao jedne od vodećih destinacija na Mediteranu.

Glavne funkcije Odbora pridruženih članova podrazumevaju integraciju i doprinos članova u ostvarenju ciljeva, misije i opšteg programa rada UNWTO-a.

Svi pridruženi članovi sastavni su deo ukupnog članstva UNWTO-a, koje za cilj ima razvoj održivog, odgovornog i konkurentnijeg turizma.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!