fbpx

Hrvatska turistička zajednica predstavila turističku ponudu na BIT sajmu turizma u Milanu

BIT Milano_2

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji predstavila je turističku ponudu Hrvatske u sklopu turističkog sajma BIT, koji se održava u Milanu od 10. do 12. aprila 2022. godine. Reč je o najvažnijem turističkom sajmu u Italiji, a uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda svoju ponudu predstavljaju i turističke zajednice Kvarnera, Zadarske i Šibensko-kninske županije te grada Zagreba. Na sajmu je prisutan i nacionalni avioprevoznik Croatia Airlines, koji je najavio prometovanje nove linije na relaciji Milano – Split od prve polovine lipnja.

Da će relaksacija mera i protokola značiti dalji oporavak turističkog sektora potvrđuju i brojne aviokompanije koje, uz dosadašnje letove, uvode nove i dodatne linije prema hrvatskim aerodromima. Uz avioprevoz, znake oporavka daju i katamaranske linije između Hrvatske i Italije. Zbog pojave pandemije, pojedine linije čak dve godine nisu saobraćale.

Venezia lines uspostavlja liniju na relaciji Venecija – Poreč/Rovinj/ Pula, Liberty lines uvodi liniju Trst – Mali Lošinj/Poreč/Rovinj, Gomo Viaggi je saobraćao sve vreme pandemije na relaciji Pesaro-Mali Lošinj i Novalja, a od prošle godine i za Rovinj. Trajekti Jadrolinije prometovaće iz Ancone za Zadar i Split te iz Barija za Dubrovnik, dok će italijanski SNAV saobraćati iz Ancone za Split. Kako će se na sajmu BIT ove godine predstaviti 980 izlagača, od kojih je oko 12 posto stranaca koji dolaze iz 31 zemlje sveta. Sajam je podeljen po temama, odnosno na delove Leisure, Mice Village i Be Tech, dok su poslovna događanja na sajmu podeljena na pet područja, Hot Topics, Sustainability, Food Travel, Travel Tech i Travel Lab.

Izvor: Turistička zajednica Hrvatske

Fotografije: Turistička zajednica Hrvatske

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!