fbpx

Hrvatska turistička ponuda u sklopu kongresne berze IBTM World u Barseloni

conference-room-768441_1920

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu u sklopu kongresne berze IBTM World, koja se ove godine održava u Barceloni do 2. decembra.

Nakon prošlogodišnjeg online izdanja, sajam se ove godine ponovo održava uživo pa su odrađeni brojni sastanci domaćih i inostranih partnera iz segmenta poslovnih putovanja. 

Poslovna putovanja jedan su od segmenata turizma koji je pretrpeo najveće gubitke tokom globalne pandemije. U ovoj godini svedočimo njegovom postupnom oporavku, sajmovi su se počeli održavati uživo, a sve je češća i realizacija poslovnih putovanja te organizacija međunarodnih poslovnih skupova. Upravo je zbog toga vrlo važna i naša prisutnost na kongresnoj berzi u Barceloni, koja predstavlja glavno mesto susreta međunarodne ponude i potražnje u segmentu MICE turizma, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako se u narednoj godini u Hrvatskoj očekuje dalji oporavak poslovnih putovanja, posebno u razdobljima pred i postezone.

Naime, prema prvim povratnim informacijama s berze u Barceloni, brojni partneri s tržišta Poljske i Ukrajine zainteresovani su za kreiranje dodatnih ponuda s hrvatskim destinacijama u segmentu poslovnih putovanja, dok partneri s tržišta Turske najavljuju veliki interes za adventske programe u našoj zemlji. 

Izuzetan interes tokom burze iskazan je za Slavonijom kao incentiv  destinacijom koja na tržištu predstavlja nešto novo, drugačije i koju krasi vrlo bogata i autentična ponuda., navode iz HTZ-a te dodaju: “Nastupom na berzi zadovoljni su i hrvatski partneri koji su već imali i konkretne upite za 2022. godinu tokom koje bi glavne prednosti Hrvatske, kao destinacije poslovnog turizma, mogle biti kvalitetna infrastruktura, blizina i dostupnost glavnih destinacija, percepcija sigurnosti, dobra organizovanost, bogata kulturno-istorijska baština, priroda, vrhunska eno-gastronomija i dr. “

Na berzi u Barceloni predstavlja se više od 3.000 destinacija i ponuđača, koji imaju priliku za poslovne susrete s više od 15.000 profesionalaca iz industrije poslovnih putovanja. Kongresna berza IBTM Barcelona, uz burzu IMEX Frankfurt, predstavlja najznačajniju berzu u Evropi, ali i svetu.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, na sajmu svoju ponudu predstavlja i sedam suizlagača, među kojima su kongresne kancelarije Zagreba, Dubrovnika i Opatije te kompanije Valamar, Liburnia Hotels & Villas, Le meridien Lav Split i Spektar putovanja.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!